Шашлик – це головна страва будь-якого пікніка. Але подати до столу одне лише м'ясо мало, тому варто подумати про доповнення до нього. Які бувають гарніри до шашлику і як їх приготувати – читайте далі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецепт гарніру до шашлику – овочі на грилі
Овочі, приготовані на грилі, смачні вже самі по собі. Вибирайте пружні овочі і смажте їх зі шкіркою.
Інгредієнти:
× 3 баклажана;
× 3 кабачка;
× 6 грибів;
× 2 солодких перця;
× 3 ст. л. оливкової олії;
× 3 ст. л лимонного соку;
× базилік (кілька гілочок);
× 2 зубчики часнику;
× сіль і перець за смаком.
Рецепт приготування овочевого гарніру до шашлику:
1. Баклажани наріжте кружечками, посоліть і залиште на 15 хвилин у холодній воді, потім промийте і обсушіть. Це потрібно для того, щоб позбутися від надмірної гіркоти цього овоча. Кабачки, гриби і перець наріжте також кружечками.
2. Для маринаду змішайте оливкову олію, лимонний сік, базилік та рубаний часник.
3. Залийте гриби і овочі маринадом. Залиште на одну годину для того, щоб вони добре промаринувались.
3. Смажте овочі та гриби на грилі по 2 хвилини з кожного боку. Можна також просто нанизати на шампури. При подачі посипати зеленню.
Рецепт гарніру до шашлику – гриби з сиром
Інгредієнти:
× 12 великих грибів;
× 60 г твердого сиру;
× 50 г вершкового масла;
× зелений лук;
× 3 зубчики часнику;
× чебрець за смаком;
× сіль і перець за смаком.
Рецепт приготування грибного гарнір до шашлику:
1. Очистіть гриби і виріжте ніжки. Сир натріть. Масло розітріть з подрібненим часником.
3. Змастіть капелюшки грибів часниковим маслом і обсмажте на грилі (або на шампурах) по 2 хвилини з кожного боку. Посипте смажені гриби сумішшю цибулі, чебрецю, сиру і смажте ще 3 хвилини, поки сир не почне плавитися.
Рецепт гарніру до шашлику – картопля з помідорами
Інгредієнти:
× 8 картоплин;
× 2 помідори;
× 300 мл вершків або 300 г сметани;
× 130 г твердого сиру;
× 50 г вершкового масла;
× петрушка і зелений лук;
× сіль і перець за смаком.
Рецепт приготування гарніру з картоплі до шашлику:
1. Картопля наріжте скибочками. Якщо картопля невелика можна запікати її і цілою. Картоплю посоліть, поперчіть, додайте зелень і вершки, масло і добре перемішайте.
2. Загорніть кожну картоплину у фольгу і запікайте на грилі 20-30 хвилин. Після цього розгорніть фольгу і викладіть до картоплі нарізані помідори і сир і запікайте ще 10 хвилин. За бажанням сюди можна додати бекон. При подачі посипте зеленню.
Як повідомляв портал "Знай.uа", організувати ідеальний пікнік з дітьми дуже просто.