Правильний маринад змусить друзів полюбити вас ще більше. Є універсальні варіанти, які підходять практично до будь-якого м'яса. Вважається, що м'ясо краще маринувати хоча б одну ніч. Не зовсім молоде м'ясо або, в якості якого немає впевненості, краще замаринувати на добу.

Молода курятина отримає насичений аромат і додаткові відтінки смаку всього за півгодини маринування, а свинина і яловичина через 1-2 години. Прибирати в холодильник слід м'ясо, якщо воно буде маринуватися більше двох годин. Отже, розберемо найкращі універсальні варіанти маринадів для шашлику.

Цибулевий маринад

  • 2 кг м'яса;
  • 500 г цибулі;
  • сіль, чорний перець – за смаком.

Цибуля розрізається на декілька частин і подрібнюється блендером в пюре. В цю консистенцію додається сіль і перець і змішується з нарізаними на шматочки м'ясом. Перед приготуванням краще промокнути кожен шматочок паперової серветкою, щоб м'ясо не пригоріло.

Популярні новини зараз
Кінець війни чи заморожений конфлікт? Що Трамп насправді запропонував Зеленському замість членства в НАТО ПриватБанк встановлює обмеження: що загрожує пенсіонерам Частині пенсіонерів не зарахують ціле десятиліття стажу: про що варто знати Стане головним полем бою: генерал назвав місто, на яке рф готує масштабний наступ
Показати ще

Кефірний маринад

  • 2 кг м'яса;
  • 1,7 кг цибулі;
  • 1,5 ст ложки хмелі-сунелі;
  • 1,7 л нежирного кефіру;
  • Сіль, перець – за смаком.

Цибулю слід дрібно нарізати, покласти в глибоку ємність і злегка пом'яти, щоб виділився сік. Змішати з приправами. Додати м'ясо і гарненько вимісити. Влити кефір і, накривши кришкою, гарненько потрясти, щоб все м'ясо було покрито маринадом.

М'ятний маринад

  • 2 кг м'яса;
  • 1,5 ст ложки приправи для шашлику;
  • 3 пучка м'яти;
  • 500 г цибулі;
  • Сіль – за смаком.

М'ясо слід змішати зі спеціями. Ємність для маринування застелити частиною м'яти, потім шар м'яса, а потім знову м'ята. Можна зробити стільки шарів, скільки вийде, головне, щоб верхній виявилася м'ята. Порізану кільцями цибулю додається за півгодини до закінчення маринування.

Томатний маринад

  • 2 кг м'яса;
  • 500 г цибулі;
  • 1 ст ложка приправи для шашлику;
  • 3-5 зубчиків часнику;
  • 1,5 л томатного соку;
  • Сіль – за смаком.

М'ясо змішати з нарізаною кільцями цибулею, додати спеції і подрібнений часник. Залити томатним соком, закрити кришкою і поставити маринуватися у холодильник.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа"все ще не знаєте, яку оригінальну закуску подати до м'яса на мангалі? Приготуйте смачні коржики з сиром для пікніка за лічені хвилини. Це дуже легко і смачно. Друзі і рідні надовго запам'ятають це блюдо. Воно прийдеться до смаку не тільки дорослим, але й дітям.