Правильний маринад змусить друзів полюбити вас ще більше. Є універсальні варіанти, які підходять практично до будь-якого м'яса. Вважається, що м'ясо краще маринувати хоча б одну ніч. Не зовсім молоде м'ясо або, в якості якого немає впевненості, краще замаринувати на добу.

Молода курятина отримає насичений аромат і додаткові відтінки смаку всього за півгодини маринування, а свинина і яловичина через 1-2 години. Прибирати в холодильник слід м'ясо, якщо воно буде маринуватися більше двох годин. Отже, розберемо найкращі універсальні варіанти маринадів для шашлику.

Цибулевий маринад

  • 2 кг м'яса;
  • 500 г цибулі;
  • сіль, чорний перець – за смаком.

Цибуля розрізається на декілька частин і подрібнюється блендером в пюре. В цю консистенцію додається сіль і перець і змішується з нарізаними на шматочки м'ясом. Перед приготуванням краще промокнути кожен шматочок паперової серветкою, щоб м'ясо не пригоріло.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Кефірний маринад

  • 2 кг м'яса;
  • 1,7 кг цибулі;
  • 1,5 ст ложки хмелі-сунелі;
  • 1,7 л нежирного кефіру;
  • Сіль, перець – за смаком.

Цибулю слід дрібно нарізати, покласти в глибоку ємність і злегка пом'яти, щоб виділився сік. Змішати з приправами. Додати м'ясо і гарненько вимісити. Влити кефір і, накривши кришкою, гарненько потрясти, щоб все м'ясо було покрито маринадом.

М'ятний маринад

  • 2 кг м'яса;
  • 1,5 ст ложки приправи для шашлику;
  • 3 пучка м'яти;
  • 500 г цибулі;
  • Сіль – за смаком.

М'ясо слід змішати зі спеціями. Ємність для маринування застелити частиною м'яти, потім шар м'яса, а потім знову м'ята. Можна зробити стільки шарів, скільки вийде, головне, щоб верхній виявилася м'ята. Порізану кільцями цибулю додається за півгодини до закінчення маринування.

Томатний маринад

  • 2 кг м'яса;
  • 500 г цибулі;
  • 1 ст ложка приправи для шашлику;
  • 3-5 зубчиків часнику;
  • 1,5 л томатного соку;
  • Сіль – за смаком.

М'ясо змішати з нарізаною кільцями цибулею, додати спеції і подрібнений часник. Залити томатним соком, закрити кришкою і поставити маринуватися у холодильник.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа"все ще не знаєте, яку оригінальну закуску подати до м'яса на мангалі? Приготуйте смачні коржики з сиром для пікніка за лічені хвилини. Це дуже легко і смачно. Друзі і рідні надовго запам'ятають це блюдо. Воно прийдеться до смаку не тільки дорослим, але й дітям.