Українці вже з нетерпінням очікують світлого свята Великодня. Але чим ближче він, тим більше думок з'являється про те, як правильно обрати до святкового столу м'ясо, ковбасу, паски та інші страви.

Оксана Сидоренко, експерт з якості безпеки харчових продуктів, в ефірі ObozTV дала поради, які продукти підходять для пасхального кошика.

1. М'ясо

"Обирайте м'ясо самі... Нехай воно буде не заморожене, а охолоджене. Для цього перевірте м'ясо натисканням пальця – якщо воно пружне, якщо вм'ятина за секунду повернеться назад – значить, свіже. Якщо при цьому не виділяється волога, значить воно не переморажувалось. Якщо купите переморожене – воно буде сухе і несмачне", - каже Оксана.

2. Сало

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Показати ще

"Щодо сала – якщо воно тонке, може бути жорстким, оскільки тварина інтенсивного способу вирощування не встигає його наростити. Головне – щоб сало не було жовтим або сірим, щоб без кров'яних плям.Також звертайте увагу, щоб сало, як і м'ясо, мало характерний запах. Якщо м'ясо десь вимочували, якщо воно полежало в марганцівці, воно не буде мати ніякого запаху", - підкреслила експерт.

3. Ковбаса

Сидоренко порадила обирати домашню ковбасу за кольором і при цьому читати маркування.

"Готова ковбаса як правило містить консервант. Якщо вона злегка рожева, то додано нітрит натрію, який подовжує термін зберігання. В маркуванні не повинно бути глутамату. Якщо там є глутамат, значить в цю ковбасу додали неякісне або несвіже м'ясо і підсилювач смаку", - сказала вона.

4. Яйця

Також Сидоренко зазначила, що яйця не повинні зберігатися довше семи днів.

"Яйця – природне джерело вітамінів, мінералів і природного білка. Має значення їхній розмір і свіжість... Дієтичні яйця краще всього підходять для святкового столу, вони не повинні зберігатися більше семи днів", - поділилася експерт.

5. Паска

Головний індикатор паски, за словами Сидоренка, це ціна.

"Чим дешевше паска, тим менше складових і тим простіші барвники. Я б не рекомендувала кольорову посипку, а порадила б шоколад або цукати, фрукти, горіхи, хоч це і буде дорожче. Паска не містить шкідливих компонентів крім посипання", - повідомила експерт.

6. Хрін

Жінка порадила уважно перевіряти склад хрону.

"Щодо хрону – дивимося на склад. Хрін сам по собі є антисептиком і консервантом, у нього вже нічого не треба додавати. Якщо в нього додають якісь барвники – не бачу в цьому ніякого сенсу. Там може бути вода, сіль, оцет, буряковий сік. Якщо є інші добавки – глутамат або консерванти – це вже абсолютно зайве", - додала вона.

7. Алкоголь

Особливу увагу господиням необхідно звертати на алкоголь"всі інші продукти не мають значення, якщо ви візьмете порошкове вино з барвниками".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", старовинний рецепт паски, яка нікого не залишить байдужим.