При помірному споживанні кавового напою організм отримає більше користі, ніж шкоди. Група медиків провела ряд досліджень, згідно яким зробила висновок, що споживання кави може попередити розвиток діабету 2 типу, а також позитивно впливає на роботу печінки.

Про це пишуть "24 канал".

Лікарі провели два метааналізу: перший – щоб визначити, чи є зв'язок між вживанням кави і цирозом печінки, другий – щоб визначити, чи є зв'язок між вживанням кави і раком печінки. Результати показали, що ризик розвитку обох захворювань нижче у тих людей, які п'ють більше кави.

Для того, щоб дослідження були максимально об'єктивними, лікарі досліджували переваги і недоліки споживання кави.

Користь від кави

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

При деяких хворобах саму відчутну користь принесло споживання 3-4 чашок цього напою в день. Зокрема, це стосується зниження ризику смерті або розвитку серцево-судинних захворювань. Споживання кави у великих або менших кількостях не показало настільки чіткого взаємозв'язку.

Вживання кави також пов'язують з більш низьким ризиком розвитку діабету 2 типу, метаболічного синдрому, появи жовчних і ниркових каменів, а також подагри, депресії і хвороби Альцгеймера.

Як стверджують лікарі, шкоду від кави так і не виявили. Тільки під час вагітності вживання кави може призвести до ризику низької ваги при народженні, передчасних пологів. І це не новина – вагітним рекомендується обмежити споживання кофеїну.

Лікарі відзначають, що пити каву потрібно з розумом, тобто в помірних кількостях. І не налягати на цукор, тістечка і торти, з якими і прийнято пити каву.

Нагадаємо, вам не вистачає зарплати, і ви не знаєте, як економити кошти? Тоді варто навчитися керувати своїми фінансами і з розумом вести сімейний бюджет.

Крім того, для правильного заварювання чаю потрібно використовувати тільки крутий окріп. Кожен сорт чаю вимагає своєї температури заварювання. Для того щоб отримати ідеальну чашку чорного чаю, використовуйте тільки що вскипяченную воду 98-100 градусів.

А для більш делікатних зелених і білих сортів потрібна вода, охолоджена до 75-85 градусів – більш висока температура просто вб'є їх смак і аромат.

Дивіться сюжет про каву

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Україну вперше відвідав всесвітньо відомий нейробіолог доктор Джо Диспенза.