Мета будь-якого ресторану - заробити якомога більше грошей на своїх гостях. Через, що власники ресторанів придумуют все нові та нові способи краще заробити.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомляють росЗМІ.
Так, пропонуємо вам ознайомитись з найбільш поширеними спосабами збільшити ваш рахунок у ресторані.
1. Красиві назви
В меню зазвичай виявляється не просто морозиво, а "солодке" або "вершкове". До м'яса зазвичай додають прикметник "соковите". Ресторани прагнуть, щоб не тільки страва, але і його назва була смачною.
2. В меню немає знаків валюти
Деякі ресторани не вказують позначення гривні в меню, а просто пишуть цифри. Наприклад, "версальський бургер - 200". Вам мимоволі може здатися, що це недорого.
3. Зниження ціни на 1 гривню
Всі знають, що сума в 299 гривень здається менше, ніж 300 гривень. З цієї причини в меню часто зустрічаються ціни, що закінчуються на 99 або 95. При цьому в дорогих ресторанах може бути протилежна ситуація. У них, навпаки, намагаються вказувати круглу суму, щоб ви знали: великі гроші ви витрачаєте не просто так.
4. "Сімейні" назви
Деякі ресторани люблять додавати до назв слово "бабуся", "мама", "тітка". Варіанти можуть бути такі:"Бабусин шоколадне печиво", "Мамина каша" або "Тітка з Барселони". Ви бачите назву і відразу уявляєте щось рідне - наприклад, печиво як у бабусі. Теплі спогади з дитинства змушують замовити це блюдо.
5. Етнічні терміни
Наприклад, в італійському ресторані вам можуть запропонувати "Пасту з креветками" або "Тагліателле скампи". Насправді це майже одне і те ж блюдо - звичайні спагетті. Але загадкове італійська назва робить його більш привабливим.
Українські ціни доганяють європейські: “Сніданок” порівняв чеки з супермаркетів різних країн.
Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що улюблений продукт українцям може лише снитися, їсти ціни не дозволять.