Диван - найпопулярніший предмет меблів. Він настільки універсальний, що доречний практично в будь-якому приміщенні. Головне - правильно обрати модель, яка вдало впишеться в інтер'єр, підкресливши стилістичну спрямованість. У даній статті ми розповімо про ті нюанси, які слід знати всім, хто хоче купити диван.

Експертом у цьому питанні виступив інтернет-магазин МебельОк, в каталозі якого представлені дивани та ​​величезна кількість найменувань м'яких меблів за різними цінами.

Обираючи модель, експерти рекомендують чітко знати відповіді на наступні питання:

  • в якому приміщенні буде використовуватися (вітальня, спальня, дитяча, кухня, офіс)?
  • які функціональні завдання буде виконувати (тільки для відпочинку / для відпочинку й сну)?
  • які габарити виробу оптимальні для Вашого приміщення?

Диван для вітальні

Вітальня - обличчя Вашої оселі! Тому до вибору меблів слід підійти з особливою ретельністю, не варто економити на ціні. Тут все повинно бути ідеально: стиль, дизайн, колірна гамма, респектабельна оббивка. Оптимальний варіант - це класичний прямий диван з м'якою спинкою та зручними підлокітниками. Такі моделі відмінно виглядають в комплекті з парою крісел і журнальним столиком.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Для оформлення інтер'єру вітальні невеликої площі дизайнери радять використовувати стиль мінімалізм. У цьому випадку кращий варіант - диван кутової конструкції. Асортимент сучасних моделей відрізняється підвищеною функціональністю: вони оснащені нішами, вбудованими в підлокітники, поличками для книг, висувними столиками й навіть міні баром. Важливою перевагою таких моделей є містка білизняна ніша, а іноді й дві.

Диван у спальню

Характерною особливістю інтер'єру спальні є наявність великого двоспального ліжка. Як правило, воно займає більшу частину простору. Диванчик буде служити лише додатковим елементом для комфортного відпочинку. Найбільш вдалий варіант - це компактні моделі з лаконічним дизайном - отоманки, козеткі, кушетки, канапе. Стильно та дуже ефектно вони виглядають у підніжжя ліжка.

Кухонний куток

Вибираючи диванчик у кухню, в першу чергу слід звернути увагу на оббивний матеріал. Виріб повинен бути максимально практичним. Ідеально підійде оббивка з натуральної або штучної шкіри (в залежності від бюджету, який є в Вашому розпорядженні). Тканина не вимагає особливого догляду, несприйнятлива до впливу вологи й будь-які випадкові плями легко витерти за допомогою вологої серветки.

Для маленької кухні найкращим придбанням стане м'який куточок. Він дозволить максимально раціонально використовувати вільний простір і забезпечить Вам від 3 до 5 посадочних місць навколо столу.

Дитячий диванчик

Головним критерієм вибору моделі для дитини повинен бути якісний і простий у використанні механізм трансформації. Порівнюючи різні механізми, викатний, на думку експертів MebelOk, є найбільш зручним.Він призначений для щоденного застосування, не вимагає великих зусиль і допомоги дорослих. Перевага викатних моделей для дітей полягає в компактності й ідеально рівному спальному місці.