Важливим складовим елементом зливної системи будь-якого сантехнічного приладу є сифон. Він виконує захисну функцію: завдяки створенню всередині пристосування гідравлічної пробки в приміщення не проникають неприємні, часто токсичні, запахи з каналізаційної системи. Обов'язково дана деталь встановлюється в душі.

Види сифонів для душа

Виробники пропонують величезну різноманітність душових піддонів і душів без піддонів, для яких спеціально пристосовані певні моделі зливних сифонів. В силу конструктивних особливостей, форми, глибини, місця розташування сифони для душа діляться на три основні групи:

  • стандартні;
  • трапи.

Звичні стандартні душові сифони

Стандартні моделі найбільш звичні для кожного покупця. Вони являють собою найпростіший сифон, найчастіше пляшкової форми, що має вихідний отвір. В даний отвір зливається вода. Щоб припинити злив, використовується щільно закриваюча пробка.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Стильні рішення - душові трапи

Ці зливні системи з'явилися не так давно, але вже встигли завоювати популярність у величезній аудиторії користувачів. Головна їхня перевага - можливість монтажу безпосередньо в підлогу, без установки піддону. Така конструкція припала до душі любителям мінімалістичного дизайну, а також власникам невеликих душових приміщень.

Особливості конструкції душового трапа полягають в наступному:

  • Для зливного отвору на поверхні підлоги облаштовується незначне по висоті поглиблення, що не псує зовнішній вигляд інтер'єру.
  • У нього монтується невеликий сифон, зазвичай кубічної форми з відкритою кришкою.
  • Від так званого «сухого» сифона відводиться гнучка труба до системи каналізації.

Важливо врахувати: при монтажі душового піддону особливу роль відіграє правильність виконання потрібного кута нахилу каналізаційного зливу.

Якщо дані параметр не буде витриманий, на підлозі буде накопичуватися брудна вода, створюючи незручності користувача. Саме цей нюанс значно впливає на підвищення вартості монтажу конструкції.

Типи душових трапів

Трапи для душу за своєю конструкцією поділяються на два типи:

  • невеликий отвір з гратами, під якою встановлено сифон в формі бочки або куба. Такий отвір встановлюється посередині або в кутку душової кабіни.

  • прямокутний лоток, накритий декоративними гратами. У центрі даної конструкції вмонтований компактний округлий сифон.

Душові лотки можуть монтуватися в підлогу або в підставу стіни (як правило, в місці стику стіни з підлогою). Такі модифікації сифонів не займають місця, не псують стильний дизайн і обробку приміщення. Недоліком можна назвати більш високу вартість товарів, в порівнянні з традиційними моделями.

Щоб не помилитися з вибором відповідного душового сифона для конкретного приміщення, рекомендуємо звернутися за консультацією до кваліфікованих фахівців.