Українське кіно стрімко вривається у світовий кінематограф. Деякі експерти переконані, що вже через кілька років вітчизняне кіновиробництво зможе стати гідним конкурентом.

Одним із шедеврів українського кіно може стати і кримінальний бойовик "Екс", режисером якого виступив Сергій Лисенко.

Кримінальний бойовик "Екс", знятий за реальними подіями. Фільм, створений за підтримки Держкіно, розповість про групу молодих патріотів з Галичини, які готують так званий "екс" (акт експропріації) – пограбування поштового відділення. Фільм знятий компанією "Т.Т.М.". Дистриб'ютором картини стала компанія "Кіноманія".

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Події бойовика розгортаються на теренах Галичини 1932 року. Четверо українських підпільників УВО (української військової організації) на прізвисько Чорний, Зюк, Явір Терен планують пограбування для підтримки опору. Але все йде не за планом, і ретельно спланована операція перетворюється в криваву бійню. Частина бійців гине під час нападу, інших переслідує польська поліція.

Низка фатальних подій призводить до страти молодих революціонерів. Але поразка перетворюється в перемогу – визвольний рух на Львівщині набирає нових обертів.

Примітно те, що практично для всіх виконавців головних ролей ця робота стала дебютною в кінематографі.

Виконавцем ролі Чорного став Орест Пастух, Явора – Віталій Гордієнко, а Зюка і Терена зіграли Роман Кривдик та Василь Колесник.

"Сценарій фільму я вперше прочитав, коли був членом журі конкурсу «Коронація слова». Він отримав другу премію, а я часто повертався думками до цієї історії, поки не вирішив взятися за неї. Автор, Ярослав Яріш, живе в селі на Львівщині. Вдень він працює бухгалтером, а ввечері пише. «Екс» народився з розповідей своєї бабусі, яка була свідком тих подій. Завдяки цьому в сценарії відчувається дух довоєнної Галичини", – каже режисер стрічки Сергій Лисенко.

Зустрічайте українськи кримінальний бойовик "Екс" на великих екранах 23 січня 2020 року.