Скажені зйомки тривали протягом двох місяців у Києві та передмісті. Над другою частиною стрічки працювала та ж сама команда, яка знімала і першу частину фільму. Проте, як і світ героїв «Скаженого Весілля», акторський каст сіквелу поповнився новими обличчями. До шаленого дуету священників Потапа та Монатіка долучився Олексій Завгородній («Позитив»), який разом із Потапом виступить і музичним продюсером фільму. А ось хто з акторів виконає роль нових наречених у другій частині фільму - поки секрет.

Нещодавно було презентовано перший офіційний постер продовження. Творці також обіцяють ще п’ять окремих характер-постерів героїв комедії «Скажене Весілля 2», які з’являться на сторінках проєкту у соціальних мережах Facebook та Instagram.

Поки чекаємо на нові сюрпризи від команди фільму, пропонуємо познайомитися з найнеочікуванішими фактами зі знімального майданчика продовження Найкращої Комедії Року!

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

№1
Завдяки «Скаженому Весіллю» у Пирогово цілий рік цвіла яблуня. Особливо дивувалися відвідувачі музею взимку, коли квітуче дерево вкривав сніг.

Річ у тім, що для однієї з фінальних сцен першої частини фільму художники-постановники власноруч прикрутили квіточки до гілок справжнього дерева. І коли всі сцени на тлі білого дерева були відзняті, адміністрація музею попросила не повертати яблуні її первісний вигляд.

№2

Історія з яблунею отримала продовження. У сіквелі головний герой під цим же деревом зустрічає нового зятя. Ось тільки з порою року знімальна група знову не вгадала і…цього разу власноруч прикручувала до гілочок яблука. На переодягання яблуні знадобився цілий день і підіймальний кран. До речі, вночі дерево довелося охороняти, щоб урожай не був зібраний кимось іншим.

№3

Головний герой першої частини приїхав в Україну за коханням. Актор, який зіграв нареченого, Джиммі Воха-Воха частково повторив долю свого героя й після зйомок неодноразово повертався до Києва, але вже не з робочих питань. Як зізнався актор, за час знімального процесу він закохався…в Україну. Втім, за чутками, не лише в неї одну. Тож, можливо, на Джиммі чекає ще одне «Скажене Весілля», але вже не в кадрі, а в житті. Тим паче, з місцевими звичаями афро-французький актор вже добре знайомий.

№4

Будинок головного героя Василя розташувався одразу у трьох населених пунктах одночасно: спальня в селі Хотів, кухня в селі Шпитьки, а кімната старшої дочки в місті Боярка. Добре, хоч всі міста і села розташовані у Київській області – дістатися з кухні у спальню можна всього лише з двома-трьома пересадками.

№5

Прямо посеред фільму герої «Скаженого Весілля» перетворяться у…кріпаків! Цей епізод, до речі, відбуватиметься на одній з оригінальних локацій популярного українського телесеріалу «Кріпосна». Через що станеться таке фантастичне перевтілення – дізнаємось у кіно.

№6

У кадилі отця Євлампія розпалюють не ладан, як це роблять справжні священники, а вугілля для кальяну! Як виявилось, ладан не дає такого гарного, густого диму, який потрібен для кадру. Та й кальянне вугілля у кадилі цілком підпадає під екранний образ героя Потапа.

№7

Для головного героя підготували величезну кількість вишиванок – 365, на кожен день у році. Зібрати таку колекцію було дуже непросто, тим паче, що більшість з них повністю автентичні й відповідають традиціям того чи іншого регіону України.

№8

Ретро-мотоцикл героїв Потапа, Монатіка та Позитива це, насправді, цілком сучасна Yamaha. Але його коляска – частина угорського мотоцикла Pannonia, які випускали до 1975 року.

А ось жовтий бусик – повністю оригінальний, навіть обшивка салону. Ще й на ходу. Це легендарний Volkswagen Т1, один з найяскравіших символів 60-х та епохи хіпі. За свій яскравий зовнішній вигляд та історичну значущість, це авто дуже цінується серед колекціонерів. Тому ще два роки назад ось таких Фольксвагенів в Україні було лише два.

Не зважаючи на поважний вік, наш Т1 відіграв без дублера, побачити його можна у тизерній кампанії до стрічки та у самому фільмі.

№9

Автомати Калашникова в кадрі, – це бойова зброя. Для стрічки вони були перероблені під холостий патрон, але, як і всіляка бойова зброя, автомати зареєстровані й перебувають на обліку в правоохоронних органів.

№10

Герої Потапа, Монатіка та Позитива доторкнуться у фільмі з величним та вічним. В одній зі сцен «Скаженого Весілля 2» герой Олексія Завгороднього виходить з церкви 12 сторіччя. Церква була розписана Михайлом Врубелем, тоді – ще молодим та невідомим митцем.
Кирилівська церква – не єдина визначна культурна пам’ятка, що з’явиться у фільмі. Впізнати всі історичні артефакти Києва можна буде з 25 грудня в усіх кінотеатрах країни!

Виробництвом «Скаженого Весілля 2», як і першої частини, займаються компанії Прототип Продакшн та FILM.UA Group, співпродюсером знову виступила компанія MOZGI Entertainment. Дистрибуцією на території України займаються MMD UA і FILM.UA Distribution. Режисером-постановником комедії «Скажене Весілля 2» знову виступив Влад Дикий.

У ролях: Назар Задніпровський, Поліна Василина, Джиммі Воха-Воха, Юрій Горбунов, Леся Самаєва, Олександр Кобзар, Віра Кобзар, Інна Приходько, Арам Арзуманян, Потап, MONATIK, Олексій Супрун (Петро Бампер), Олексій Завгородній (Позитив) та інші.

Нагадаємо, #НайкращаКомедіяРоку вийшла в широкий український прокат 4 жовтня та станом на 2018 рік встановила 2 національних рекорди — касових зборів серед усіх вітчизняних фільмів і рекорд кількості глядачів кіно українського виробництва. Бокс-офіс стрічки склав майже 55 мільйонів гривень, у кінотеатрах її переглянули понад 657 тисяч глядачів. Крім того, комедія побила рекорд останнього десятиліття і стала найрейтинговішим фільмом на ТБ з 2009 року за всіма основними аудиторіями. Першого січня на каналі 1+1 «Скажене Весілля» переглянули 4 279 876 глядачів. Сумарно фільм вже подивилися майже 9 мільйонів глядачів на різних майданчиках.

Комедія «Скажене Весілля» стала першим українським фільмом, чий формат був експортований за кордон. Наразі тривають зйомки литовської комедії «Весілля. Імпорт нареченого», що стане першою міжнародною адаптацією української комедії. Права на концепт фільму також придбала Румунія, тривають переговори з іншими країнами, частина домовленостей вже на етапі підписання договору.

«Скажене Весілля 2»

Прем’єра в Україні: 25 грудня 2019 року

Країна: Україна

Студія: FILM.UA GROUP, Prototype Production

Дистрибутор: MMD UA і FILM.UA Distribution

Тип: прокатне кіно

Хронометраж: 90 хвилин

Жанр: комедія

Режисер: Влад Дикий

Продюсер: Юрій Горбунов, Ірина Костюк, Надія Коротушка, MOZGI Entertainment (Ірина Горова, Олексій Потапенко)

Музичні продюсери: Олексій Потапенко, Олексій Завгородній

Сценаристи: Микола Куцик, Олексій Приходько

У ролях: Назар Задніпровський, Поліна Василина, Джиммі Воха-Воха, Юрій Горбунов, Леся Самаєва, Олександр Кобзар, Віра Кобзар, Інна Приходько, Арам Арзуманян, Потап, MONATIK, Олексій Супрун (Петро Бампер), Олексій Завгородній (Позитив) та інші.

Слоган: Що? Знову?!

Синопсис: Події нового фільму відбуваються через рік після «Скаженого Весілля». ЩЕ один сюрприз, ЩЕ одна донька, та ЩЕ одне #СкаженеВесілля чекає на улюблених героїв. Погоня, новий зять, Назарій Запухляк, отець Євлампій, монахи, зірковий каст, багато скажених пригод та ще більше якісного українського гумору!