4 жовтня стартує найбільший технічний фестиваль Old Car Land! Він відбуватиметься у Державному музеї авіації імені О.К. Антонова (вул. Медова, 1) до 6 жовтня включно. Основна тема заходу — американські автомобілі. Пропонуємо найцікавіші із них

Cadillac DeVille 1959 року

Cadillac 1959 року – справжній символ епохи. Цей автомобіль і зараз вражає аеростилем з величезними плавниками та величезною кількістю хрому. Спроектував його знаменитий дизайнер Харлі Ерл.

Cadillac DeVille – один із найбільш інноваційних автомобілів свого часу. Купе обладнали кондиціонером, круїз-контролем, радіо, підсилювачем керма, електроприводом сидінь. Потужний 6,4-літровий V8 на 345 к. с. працював у парі з 4-ступінчатою автоматичною коробкою передач.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Ford Thunderbird 1959 року

Перший Ford Thunderbird задумали як конкурента Chevrolet Corvette, проте друге покоління моделі змінило імідж та зробило ставку на розкіш. Це не завадило автівці стати масовою – за три роки виготовили майже 200 тис. машин. Проте в Україні Thunderbird 1959 року лише один.

Представницьке чотиримісне купе сягає 5,2 м у довжину, а його дизайн не залишає байдужим. До речі, розробляла його та ж команда стилістів, що й знаменитий Ford Mustang. Величезний семилітровий двигун потужністю 345 к. с. та автоматична коробка передач дозволяють розганятися до 200 км/год.

Cadillac DeVille 1966 року

У 60-х роках набув популярності гранений стиль і одним із найкращих його представників є Cadillac DeVille 1966 року. Автомобіль виглядає досить незвично завдяки характерним «двоповерховим» фарам. Таке рішення дозволило збільшити решітку радіатора та візуально розширити DeVille.

Великому автомобілю – великий двигун: 5,7-метровий Cadillac DeVille обладнали мотором V8 об’ємом 7 літрів та потужністю 340 к. с. Він працює надзвичайно тихо, а м’яка підвіска забезпечує надзвичайно плавну їзду.

Plymouth Cuda 1971 року

Plymouth Cuda – один із найяскравіших представників класу pony cars – невеликих (за американськими мірками) потужних автомобілів для молоді. Модель 1971 року чи не найбільше цінується серед колекціонерів, а її агресивний дизайн ажніяк не застарів за майже 50 років.

Проте Cuda вражає не лише зовнішнім видом, але й потужністю. Топова її версія отримала легендарний семилітровий двигун V8 Hemi з напівсферичними камерами згоряння. Його 425 к. с. вистачало, аби розганятися до сотні за 5,6 с та розвивати понад 240 км/год. Це один із найшвидших американських автомобілів свого часу та один із найдорожчих – подекуди вартість Plymouth Cuda може сягати й півмільйона доларів.

Cadillac Eldorado 1982 року

Cadillac Eldorado 1978 року – один із останніх представників «золотого» покоління автомобілів із США. Паливна криза та екологічні стандарти задушили його двигун, тому при семи літрах об’єму він видає лише 180 к. с. Цікаво, що Eldorado – одна із небагатьох передньопривідних американських автівок того часу.

Солідний дизайн Cadillac Eldorado уже давно став сучасною класикою, а інтер’єр вражає розкішним оздобленням шкірою та деревом. Комплектація включає електроприводи вікон, дзеркал та сидінь, а також кондиціонер, автоматичну коробку передач та круїз-контроль.

ФЕСТИВАЛЬ ПРАЦЮВАТИМЕ ЩОДНЯ З 09.00 — 19:00. ВАРТІСТЬ КВИТКА – 150 грн. Для дітей віком до 12 років і учасників бойових дій вхід безкоштовний.