Шокова (швидка) заморозка — це процес, при якому продукти дуже швидко заморожуються при надзвичайно низькій температурі. Зазвичай це робиться для того, щоб зберегти всі поживні речовини та вітаміни настільки, наскільки це можливо.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКомпанія «Ласунка» одна з перших серед виробників в Україні, яка пропонує
«Процес приготування морозива «Лев Delux» наповнений елементами шоу молекулярної кухні!»
Завдяки технології швидкого заморожування до найнижчих температур, вже загартоване холодом морозиво, легко покривається спочатку глазур'ю із джему, а потім традиційною шоколадною глазур'ю. Тобто процес приєднання, прилипання першої глазурі до самого морозива, а потім і другої глазурі до першої, відбувається швидко, якісно, забезпечує необхідну рівномірну товщину кожної з них.
При швидкому заморожуванні утворюються дрібні кристали льоду, це забезпечує більш однорідну і приємну текстуру, морозиво виходить більш гладким. Тому вважається, що морозиво з кращою текстурою виготовляється з використанням рідкого азоту.
Більш того при використанні шокової заморозки, коли температура знижується нижче точки замерзання, зростання мікроорганізмів швидко зменшується. При цьому повністю зберігається біохімічний склад, значно скорочуються втрати смакових якостей і харчової цінності морозива, збільшується термін його зберігання. Адже існує загальне правило таке:
«Чим швидше відбувається охолодження харчових продуктів, тим довше їх можна зберігати.»
Дуже цікаво відбувається сам процес приготування морозива «Лев Delux», можна сказати — він наповнений елементами шоу молекулярної кухні! Морозиво, немов у море занурюється в рідкий азот, від дуже низької температури якого, воно вирує і димить. Саме так виглядає процес перетворення його в кріо морозиво, яке сміливо можна вважати і молекулярним морозивом, адже саме так називають морозиво, виготовлене за вкрай низької температури за спеціальною технологією з використанням рідкого азоту. Це дійсно видовищно, натурально і звичайно ж смачно!
«Лютий холод народжує люксовий смак!»
Що головне — морозиво Lasunka залишається абсолютно безпечним, оскільки рідкий азот, що використовується при приготуванні повністю випаровується. Рідкий азот — це один з агрегатних станів газу, точка кипіння якого, мінус 196˚С. Газ не отруйний і не вибухонебезпечний. Навіть при потраплянні азоту на шкіру, він швидко випаровується, не завдаючи шкоди.
Попри те, що азот — основний компонент повітря, тривале дихання повітрям з підвищеним вмістом азоту викликає головний біль. Тому в приміщеннях, де перебуває виробництво із застосуванням азоту, використовується додаткова вентиляція.
Ось так, проходячи крізь лютий холод, з'являється на світ складне у виконанні, наповнене продуманими смаками, які ідеально поєднуються між собою, морозиво ескімо «
Смакуйте разом з «Ласунка»! І будьте здорові!