Шокова (швидка) заморозка — це процес, при якому продукти дуже швидко заморожуються при надзвичайно низькій температурі. Зазвичай це робиться для того, щоб зберегти всі поживні речовини та вітаміни настільки, наскільки це можливо.

Компанія «Ласунка» одна з перших серед виробників в Україні, яка пропонує купити морозиво виготовлене за допомогою шокової заморозки рідким азотом. Саме таким способом користується підприємство «Ласунка» у виробництві нової лінійки морозива «Лев Delux». І це дає багато важливих переваг перед традиційною технологією.

«Процес приготування морозива «Лев Delux» наповнений елементами шоу молекулярної кухні!»

Завдяки технології швидкого заморожування до найнижчих температур, вже загартоване холодом морозиво, легко покривається спочатку глазур'ю із джему, а потім традиційною шоколадною глазур'ю. Тобто процес приєднання, прилипання першої глазурі до самого морозива, а потім і другої глазурі до першої, відбувається швидко, якісно, забезпечує необхідну рівномірну товщину кожної з них.

При швидкому заморожуванні утворюються дрібні кристали льоду, це забезпечує більш однорідну і приємну текстуру, морозиво виходить більш гладким. Тому вважається, що морозиво з кращою текстурою виготовляється з використанням рідкого азоту.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

Більш того при використанні шокової заморозки, коли температура знижується нижче точки замерзання, зростання мікроорганізмів швидко зменшується. При цьому повністю зберігається біохімічний склад, значно скорочуються втрати смакових якостей і харчової цінності морозива, збільшується термін його зберігання. Адже існує загальне правило таке:

«Чим швидше відбувається охолодження харчових продуктів, тим довше їх можна зберігати.»

Дуже цікаво відбувається сам процес приготування морозива «Лев Delux», можна сказати — він наповнений елементами шоу молекулярної кухні! Морозиво, немов у море занурюється в рідкий азот, від дуже низької температури якого, воно вирує і димить. Саме так виглядає процес перетворення його в кріо морозиво, яке сміливо можна вважати і молекулярним морозивом, адже саме так називають морозиво, виготовлене за вкрай низької температури за спеціальною технологією з використанням рідкого азоту. Це дійсно видовищно, натурально і звичайно ж смачно!

«Лютий холод народжує люксовий смак!»

Що головне — морозиво Lasunka залишається абсолютно безпечним, оскільки рідкий азот, що використовується при приготуванні повністю випаровується. Рідкий азот — це один з агрегатних станів газу, точка кипіння якого, мінус 196˚С. Газ не отруйний і не вибухонебезпечний. Навіть при потраплянні азоту на шкіру, він швидко випаровується, не завдаючи шкоди.

Попри те, що азот — основний компонент повітря, тривале дихання повітрям з підвищеним вмістом азоту викликає головний біль. Тому в приміщеннях, де перебуває виробництво із застосуванням азоту, використовується додаткова вентиляція.

Ось так, проходячи крізь лютий холод, з'являється на світ складне у виконанні, наповнене продуманими смаками, які ідеально поєднуються між собою, морозиво ескімо «Лев Delux»!

Смакуйте разом з «Ласунка»! І будьте здорові!