Перебої з електрикою та тепло/водопостачанням спостерігаються у жителів більшості регіонів України, що вплинуло на всі сфери життя та особливо на формування споживацьких переваг. Восени стрімке зростання попиту зафіксовано на обігрівачі та різноманітні джерела живлення – генератори, пауербанки, зарядні станції з сонячними батареями тощо.

Як змінився попит на джерела енергії та засоби для обігріву восени серед українців

Експерти Promocodius зазначають, що в жовтні різко збільшилася кількість охочих використати промокоди на купівлю електротоварів. Пов’язано це з тим, що ціни на обігрівачі та генератори зросли в середньому на 10-20%, внаслідок чого покупці намагаються економити, шукаючи акції та вигідні пропозиції від супермаркетів електроніки.

Що купують українці восени задля забезпечення енергією, теплом:

  • Обігрівачі, каміни та печі – використано на 32% більше промокодів, ніж минулого року.
  • Генератори – кількість охочих скористатися знижками на цю групу товарів зросла в 4 рази.
  • Пауербанки – купує на 28% більше користувачів.
  • Сонячні електростанції – число тих, хто скористався промокодом під час купівлі товару, зросло з нуля до кількох тисяч восени.

Помітно зріс середній чек – в різних категоріях від 15% до 40%. Цьому сприяли два фактори – підвищенням цін на товари через високий попит та дефіцит, а також вибір більш потужних приладів. Так, якщо в 2021 році генератори купували здебільшого в якості резерву та для пікніків, надаючи перевагу моделям потужністю 2.5-2.8 кВт, то зараз вибирають агрегати від 5 кВт для домівок, офісів, кафе тощо.

Така ж ситуація і з пауербанками, зарядними станціями – з приладів категорії «про всяк випадок» вони перетворилися на товари першої необхідності і тому покупці віддають перевагу більш ємним. Зимою не очікується зниження попиту на обігрівачі та генератори, тому ритейлери вже потурбувалися про поповнення асортименту і обіцяють, що в кінці листопада, грудні в наявності будуть популярні моделі за розумними цінами.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як купляти товари онлайн з максимальною економією

1. Визначитися з параметрами пристрою – потужність, функції, тип, модель, бренд тощо. Експерти радять віддавати перевагу перевіреним виробникам, що постачають лише якісні товари, надають сертифікати, гарантії та працюють у відповідності з законодавством України.

2. Уважно вивчити всі доступні моделі обігрівача чи генератора на сайтах ритейлерів (Rozetka, Comfy, Фокстрот, Ельдорадо та інші), знайти найбільш привабливі пропозиції за ціною, вартістю/строками доставки, оплати.

3. Перед оформленням замовлення передивитися список доступних промокодів на покупку потрібної групи товарів в обраному магазині, ввести комбінацію у віконце та скористатися знижкою.

Щоб максимально економити, можна обрати кілька позицій в кожному з магазинів, а потім зробити вибір на користь того, де підсумкова ціна менша. Варто звернути увагу, що на кінцеву суму замовлення впливає як ціна товару зі знижкою, так і вартість доставки, особливо коли мова йде про габаритні пристрої з великою вагою. Наприклад, в деяких випадках промокод на безкоштовну доставку дасть змогу зекономити більше, ніж знижка в 10-15% на сам товар.