Вчені з США зробили справжній прорив та довели, що людська ДНК може бути вмістилищем цифрової інформації. В результаті експерименту з'ясували, що в ДНК можна помістити цифрові дані і потім витягти їх без втрати для самих даних і для структури.

Експерти з Університету Вашингтона і дослідники Microsoft повідомили, що тепер всю інформацію з жорстких дисків можна зберігати в приладі, не більшим за цукровий кубик, повідомляє сайт університету. Вчені додали, що вони не вплинули на алгоритм побудови молекул ДНК, а просто перепрофілювали їх.

"Життя винайшло цю фантастичну молекулу під назвою ДНК, яка ефективно зберігає всі види інформації про ваші гени і як жива система працює - це дуже, дуже компактний і дуже міцний спосіб зберегти інформацію", - сказав співавтор Луїс Кезе, доцент інформатики та інженерії.

Експерти додають що інформацію про зберігання цифрових файлів в ДНК сприятиме не тільки технічному прогресу і промисловості, а й вивченню біології. Вчений з університету додає, що найбільший бар'єр на даному етапі полягає в для зберіганні життєздатної ДНК, що залежить від вартості і ефективності для синтезу і зчитування.

Читайте також: Біонічний палець навчили розрізняти поверхні (відео)

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, що американські вчені використовують ДНК для дослідів для створення нової косметики, яка допоможе поставити шпигунство на новий рівень.