У Києві 29 травня до Дня міста урочисто стартували міжнародні велоперегони Horizon Park Race for Peace. Вони вже стали традиційними і символічними "Велоперегонами Миру" із триденної серії Race Horizon Park 2015, повідомляє прес-служба заходу.

У змаганнях, за інформацією організаторів, візьмуть участь приблизно 200 професійних велогонщиків з 12 країн Європи. Зокрема, із Польщі, США, Румунії, Молдови, Білорусі, Австрії, Болгарії, Угорщини, Данії, Казахстану, Чехії, Італії. Учасники проїхалися вулицями Києва, висловлюючи підтримку нашій країні у цей нелегкий час.

Українські діти перед стартом велогонки випустили в небо білих голубів, які символізують мир. Спортсмени, у свою чергу, відпустили 100 білих кульок, на яких вони написали свої побажання миру в Україні.

Читайте також: Звернення до Путіна та візит Порошенка - в Україні останній дзвоник

Race Horizon Park ось уже протягом восьми років проходять в рамках святкування Дня Києва. Вона триває три дні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Перший день гонки пройшов в Голосіївському районі столиці. В ній взяли участь близько 100 велосипедистів з 13 країн Європи.

У суботу на Хрещатику відбудеться всеукраїнський парад велолюбителів "Велодень" і міжнародна велогонка Horizon Park Race Maidan, а також вперше відбудеться Відкритий кубок Федерації велоспорту України. Її маршрут пролягатиме від Європейської до Либідської площі і триватиме більше 8 годин.

Завершиться велосипедний вік-енд 31 травня в Солом'янському районі. Тут пройдуть уже традиційні змагання для любителів Horizon Masters Cup.

Організатори очікують участь у ньому посла США в Україні Джеффрі Пайєтта, як і рік тому.

Також відбудеться вже класична професійна міжнародна велогонка Horizon Park Classic. Маршрут пролягатиме від вулиці Миколи Грінченка до Протасового Яру.