Голова правління і генеральний директор ПАТ "Акціонерна компанія "Київводоканал" Дмитро Новицький розповів про те, що найближчим часом тариф на воду для киян будуть переглядати, тому слід готуватися до чергового подорожчання.

"Коригування тарифу має відбутися, і є для цього об'єктивні підстави. Тільки за останній рік п'ять разів піднімали вартість електроенергії. На сьогоднішній день тариф, передбачений для мешканців, не дає можливості сплачувати за електроенергію "Київенерго". Якщо ми хочемо забезпечити стабільну роботу підприємства, має бути забезпечена робота обладнання, споживання тої ж електроенергії потрібно покривати і сплачувати "Київенерго", саме тому коригування має відбутися", - розповів Новицький в інтерв'ю для "Голосу столиці".

Читати також: Список столичних пляжів, які відкриють цими вихідними

Також Новицький повідомив, що воду з-під крану кияни можуть сміливо пити, оскільки її якість є високою, і навіть такий фільтр, як "Бар'єр" буде ефективним при її очищення.

" Що стосується якості води, можу запевнити, що за період спостереження жодного випадку отруєння через якість води не було. Тому вода повністю безпечна, відбуваються щоденні, щотижневі, щомісячні, квартальні, річні дослідження якості води за певною процедурою, яка встановлена законодавством. Вода повністю відповідає державним нормам і, можу запевнити, вона безпечна. Є проблеми, дійсно, з внутрішньобудинковими мережами, і фільтру " Бар'єр " чи іншого, який вдома можна використовувати, - цілком достатньо для того, щоби споживати воду", - наголосив Новицький.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, через подорожчання газу вартість опалення та теплої води підніметься, щонайменше, вдвічі.