Міська влада хоче заборонити засклення балконів, непередбачене архітектурою будівлі. Також під заборону може потрапити і вивішування білизни для сушки на балконах на рівні вище бортика, повідомляє "Страна", інформує "Знай".

Однак, повної заборони на сушку білизни не буде, городян попросять опускати білизняні мотузки до рівня нижче відкритої частини, щоб з вулиці цього не було видно. Забудовників зобов'яжуть передбачати спеціальні місця для кондиціонерів в новобудовах, а також розроблять правила їх розміщення на старих будинках, наприклад з внутрішньої сторони а не на фасаді.

Чинний статут Києва не відповідає сучасним міським реаліям, тому що він був розроблений ще в 90-х роках минулого століття. Про це розповів заступник голови Київської міської держадміністрації Олексій Резніков.

Читайте також: У столиці з'явилися фальшиві валютні обмінники

Розділ статуту міста про публічний простір повинен в першу чергу зберегти історичну та культурну частину міста, заявив директор "Інституту міста" Олександр Сергієнко. Однак змушувати виконувати майбутні приписи нового статуту виключно штрафами марно, необхідно використовувати і заохочення для городян, заявив експерт.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати
Показати ще