Державне управління справами відповіло на журналістський запит про заробіту плату президента України Петра Порошенка. Як пише Цензор.НЕТ, у відповіді сказано, що Петро Порошенко на посаді президента заробив за травень 30 666,31 грн.

Нормативно-правові акти вказують, що зарплата Президента становить 140% розміру заробітної плати прем'єр-міністра. Згідно цих правових документів, зарплата президента України нараховується на загальну суму без деталізації складових і індексується в установленому законодавством порядку.

Читайте також: У структурах Порошенка "сірі" зарплати - Боровик

Зазначимо, що нещодавно стала також відома зарплата голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої. Вона становить 163 000 гривень на місяць. Як повідомив представник НБУ, такі дані були наведені в офіційній відповіді директора департаменту персоналу НБУ Романа Борисенко на адвокатський запит Ростислава Кравця (отримано за рішенням суду).

Отже, зробивши нескладні розрахунки, можна побачити, що президент України заробляє приблизно в 5 разів менше за голову Нацбанку.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Нагадаємо, що з 9 мільйонів легально працюючих українців 56% отримують мінімальну зарплату.