Через заблоковані рахунки "Київенерго" та переділ ринку тарифів в Києві, мешканці столиці стали заручниками тепла та гарячої води. Відтак, цілком можливо, що кияни влітку пітнітимуть без гарячої води, а взимку сидітимуть без тепла.

На думку експерта із питань енергетики Валентина Землянського, вирішити питання боргів компанї "Київенерго" просто не вийде без політики і саме це є першочерговим завданням столичного мера - Віталія Кличка.

" Без політики вирішити це питання, на жаль, не вийде, тим більше, що дуже часто роблять акценти на тому, що "Київенерго" - це компанія, наближена до ДТЕК, тобто до Ахметова. Тоді будуть говорити, що Ахметов весь Київ залишив без гарячої води, і без тепла", - повідомив Землянський для Голосу столиці.

Читати також: Усунути Порошенка можна і без імпічменту

На думку експерта, ця ситуація виникла не зараз, а ще тоді, коли не продовжили закон про заборону банкрутства в сфері енергетики, який дуже активно лобіював НАК "Нафтогаз", адже саме так крупні фінансові групи можуть впливати на перерозподіл сфер впливу на енергетичному ринку України.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Коли почалося блокування рахунків не тільки "Київенерго", а й інших теплокомуненерго, їх близько 104 налічувалося два тижні тому, "Нафтогаз" дуже активно лобіював і Міненерго лобіювало у ВР законопроект щодо можливості продажу боргів теплокомуненерго за газ", - розповів експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, шо "Київенерго" припинило готуватися до зимового опалювального сезону.