Мільярдер зі Сполученого Королівства Джим Редкліфф настільки сильно полюбив позашляховик Land Rover Defender, що вирішив самостійно відродити легендарну модель після припинення її виробництва.

Як пише The Sunday Times, зараз Редкліфф веде переговори із концерном Jaguar Land Rover. Він хоче стати власником інтелектуальних прав на Defender. Ще одним варіантом співпраці для Джима є купівля виробничої лінії на британському заводі в Соліхалл.

На цьому заводі славетну машину виробляли до початку цього року. У 2014 році керівники Land Rover повідомили про припинення виробництва. Машина не відповідає екологічним нормам ЄС, також є надто небезпечною.

Джим Редкліфф, який за життя заробив 2,3 млрд фунтів стерлінгів, планує адаптувати Defender під цивілізовані країни, а також зробити його більш безпечним. Згідно з його планами, оновлений позашляховик вийде на початку 2019 року.

Читайте також: Англієць створив 500-кілограмовий комп'ютер задля тетрісу

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

До речі, фанати Defender, серед яких є навіть сама королева Єлизавета II, проти трансформації машини. Її створили спеціально для бездоріжжя, а зміни у механізмі вб'ють весь шарм.