В травні 2015 був досягнутий історичний мінімум середньої частки праймових новин топ-5 телеканалів. Жахи війни і навколишнього життя перестали бути для українців актуальними темами.

Про це повідомляє Sostav.

"Показники перегляду теленовин завжди ростуть через важливі політичні події і падають у міру зниження напруження. Історичний максимум був досягнутий в 2004 році під час Помаранчевої революції, коли для більшості населення ТВ було єдиним і звичним джерелом інформації", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Радіостанції крутитимуть українську музику по 18 годин на добу

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Влітку 2014 KwendiImpactStudies провели проект, націлений на вивчення страхів, стратегій виживання співгромадян.

Основними джерелами занепокоєння люди називали харчування, побут, а також втома від тривог. Тобто, вже рік тому респонденти відзначали, що намагаються поменше дивитися новини.

Рейтинг новин ставить серйозні питання перед "ньюзрумом" телеканалів.

"З одного боку, в країні йде війна і немає можливості робити вигляд, що її немає. З іншого, люди хочуть, щоб їх розважали, а не лякали - аудиторія розважальних ток-шоу стабільно зростає", - підкреслює видання.

Тобто, громадянська позиція журналістів і прагнення телеканалів до високих рейтингів наразі вступають у конфлікт.