Цього року результати зовнішнього незалежного оцінювання різко відрізняються від попередніх років.

Про це розповів директор центру оцінювання освіти Ігор Лікарчук. Передає "Урядовий кур'єр".

Він заявив, що в 2015 році випускникам шкіл було складно подолати пороговий бар'єр для того, щоб успішно скласти тести і мати можливість вступати до вищих навчальних закладів.

"Як не прикро, велика кількість абітурієнтів не має мінімально необхідного рівня знань, щоб здобувати вищу освіту. До такого висновку прийшли після того, як цього року ввели нову систему визначення результатів оцінки за допомогою порогового бала. Це європейська система", - повідомив Лікарчук .

Він розповів, що тільки двоє випускників змогли отримати максимальні 200 балів з усіх трьох предметів, ще 84 абітурієнта отримали максимум балів по 2 предметам. Ці випускники родом з міста Ніжина Чернігівської області.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Справжньою родзинкою ЗНО можна вважати і введення тестів з української мови та літератури і математики двох рівнів складності, коли вищі навчальні заклади отримали право вимагати від абітурієнта результати тестування не тільки базового, але й поглибленого рівня", - говорить Лікарчук.

У свою чергу у Львівській області вчилися 17 осіб, які здали два іспити на 200 балів, у Києві таких - 16. У Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях таких не знайшлося взагалі.

Матеріал по темі: Українські виші прийматимуть сертифікати ЗНО лише 2015 року

Нагадаємо, що з української мови та літератури 22 тисячі 610 осіб не змогли скласти іспит на задовільну оцінку.