Американська компанія Frontera Resources Corporation побудує в Україні LNG-термінал. Він призначений для приймання скрапленого газу.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Верховній Раді під час звіту про візит до Вашингтона, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нафтогаз України" підписав відповідний меморандум з компанією Frontera: американська компанія почне будівництво LNG-терміналу, а також постачання природного газу в Україну", - зазначив голова уряду.

Раніше Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" повідомила, що підписала меморандум з "Frontera" в ході першого американсько-українського бізнес-форуму у Вашингтоні. Сторони домовилися співпрацювати у сфері інвестування в розвідці та розробці нафтогазових родовищ України, а також реалізації проекту імпорту зрідженого газу з потужностей американської компанії в Грузії.

Читайте також: Україна хоче купувати газ у Казахстану

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Меморандум діятиме протягом двох років.

Прем'єр також повідомив, що інша компанія "Cargill" прийняла рішення щодо додаткових інвестицій в українську інфраструктуру і будівництво терміналу з перевалкою плюс чотири мільйони тон зерна на загальну суму 100 мільйонів доларів в порту "Южний".