Більшість українців вважають продовження мирних переговорів на основні мінських угод як найприйнятніший варіант виходу з воєнного конфлікту на Донбасі - такими є результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Цей варіант підтримали майже 57% опитаних, пише українська служба ВВС.

"При цьому 56,3% жителів України погоджуються з твердженням, що "будь-які домовленості з чинним керівництвом Російської Федерації є обманом і все одно ним виконуватися не будуть", не погоджуються з цим - 13,2%", - ідеться у результатах дослідження.

Читайте також: Українці стали пити більше коньяку та менше пива

Варіант "визволення територій Донбасу силою Українською армії" обрали більше 28% респондентів. Ще майже 14% не змогли відповісти на запитання, а 1,1% відмовився відповідати.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Майже 48% громадян України віком від 18 років заради миру готові надати російській мові статус другої державної, майже 41% - відмовитися від приєднання до НАТО, майже 34% - відмовитися від Європейського Союзу, 33,3% - погодитися на остаточне відокремлення Криму, 28% - приєднатися до Митного союзу, більше 26% - надати автономію так званим "ДНР" і "ЛНР".

Опитування проводили з 27 червня по 9 липня - методом особистого інтерв'ю опитали більше 2 тисяч людей у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму).

У Луганській і Донецькій областях опитування проводили тільки на території, яку контролює українська влада.