Ширина колії на українських залізницях може змінитися.

Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури України після засідання українсько-французької робочої групи з питань транспорту.

Україна зацікавилася досвідом фахівців залізничної галузі Франції для подальшого розвитку залізничної інфраструктури в країні. Зокрема, у відомстві розглядають можливість будівництва нового рухомого складу, в тому числі із застосуванням системи зміни ширини колії.

Французи пообіцяли подумати про можливі консультації з їхніми експертами, а також збираються допомогти Україні залучити гроші у ЄС для технічної допомоги в реалізації проекту.

Зазначимо, найпоширенішою в світі шириною колій є 1435 мм, в Україні зараз потяги їздять по коліях шириною 1520 мм.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Китайська залізниця" збирається вкласти у виробництво і модернізацію українських потягів.