Масштабну пожежа на Хрещатику пояснили недбалістю робочих, яка може зіграти на руку власнику.

Таку думку на сторінці у Facebook висловив радник мера Києва Дмитро Білоцерківець.

"Попередній висновок - недбалість будівельників. Свідки підтверджують, що на даху велися роботи з укладання руберойду, через що дійсно можливе виникнення пожежі. Неофіційний, мій особистий висновок - від пожежі безсумнівно може виграти власник. Значить підпал, теоретично, міг бути навмисним. Мотивація можливого підпалу криється у збільшенні комерційних площ будівлі", - написав він.

За словами радника Віталія Кличка, далі власник будівлі та забудовник можуть об'єднатися, щоб обернути загоряння на свою користь.

"Тепер про хронологію майбутніх дій власника і потенційного забудовника. Спочатку будуть пробувати зняти статус пам'ятника архітектури, на підставі експертизи про неможливість відновлення об'єкта. Після цього будуть йти на реконструкцію зі значним збільшенням площ. Висновок: не можна дати зняти статус пам'ятника архітектури, нехай власник відновлює будівлю в наявних параметрах!" - додав Білоцерківський.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", центр Києва паралізувала масштабна пожежа.