Більше половини українців основною своєю проблемою вважають матеріальне становище своєї сім'ї, більше третини - війну на сході і мобілізацію -повідомила сьогодні на прес-конференції заввідділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України Ольга Балакірєва.

Після проведеного опитування який тривав з 4 по 14 липня 2015 стало ясно що 54,3% основною проблемою назвали матеріальне становище своєї сім'ї, 45% - зростання цін, 40% - тарифи на комунальні послуги, 37,5% - конфлікт на сході України і мобілізацію, 25,9% - стан здоров'я (свого або близьких), 22,7% - зростання рівня безробіття і загрозу втрати роботи, 18% - майбутнє своїх дітей.

Зовсім очевидно що матеріальне становище, зростання цін і тарифів турбують жителів центральнихобластей, а війна на сході і мобілізація - жителів Донбасу.

Для порівняння більше третини українців - 38,8%, оцінюють своє матеріальне становище як дуже низьке, вище середнього - 2%, високе - 0,3% опитаних.

В опитуванні брали участь 3924 респондентів в 24 областях України та місті Києві.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

На окупованих територіях його не проводили.

Читайте також: Перейменування Дніпропетровська: поки найбільше голосів за Дніпро

Нагадаємо, що 20-го липня інститут провів ще одне опитування - чи потрібна українцям друга російська мова в якості рідної.

При цьому 60% опитаних погодилися на таке введення, якщо після цього війна між Росією і Україною закінчитися.