У разі розірвання російсько-французького контракту на постачання гелікоптерів типу "Містраль" Франція поверне Росії майже 1,2 млрд євро.

Про це з посиланням на джерело пише російська газета Коммерсант.

Остаточні домовленості про розірвання контракту були досягнуті під час переговорів віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна і генерального секретаря з оборони і національної безпеки Франції Луї Готьє. Зазначено, що вони вступили в активну фазу навесні 2015 року та закінчилися минулого тижня.

За інформацією видання, одним з найскладніших питань було те, яку суму Франція повинна повернути Росії.

Наголошується, що на момент початку переговорів Франція у разі отримання документальних підтверджень була готова відшкодувати "витрати і збитки" об'ємом 784,6 млн євро.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Тим часом, Росія свої втрати оцінювала убільшу суму. Крім чисто виданого авансу - 892,9 млн євро, туди входили також кошти, витрачені на навчання 400 моряків з екіпажу, будівництво інфраструктури для базування вертольотоносців у Владивостоку і роботи зі створення чотирьох дослідних зразків палубних вертольотів Ка-52К. Усі витрати разом складали 1,163 млрд євро.

Читайте також: Французькі депутати отримали гроші за візит до Криму - нардеп

"До них додадуться ризики і витрати, пов'язані з демонтажем і розвантаженням з кораблів російського обладнання, поставленого на них в ході будівництва", - пише видання.

Також повідомляється, що видані на них сертифікати кінцевого користувача, що знаходяться в Міноборони РФ, передадуть французам відразу, як вони повернуть гроші.

Після надходження коштів на розрахункові рахунки Росія повинна офіційно дати Франції дозвіл на реекспорт кораблів.

Як наголошувалось раніше, всі ці питання можуть бути офіційно закриті вже в першій декаді серпня. Після цього очікуються заяви лідерів двох країн.