Бездротові пристрої несуть ризик для здоров'я, викликаючи метаболічний дисбаланс, який призводить до пухлин головного мозку та інших неврологічних розладів, включно з хворобами Паркінсона і Альцгеймера.

Про це пише британська Daily Mail з посиланням на дослідження київського вченого Ігоря Якименка.

У статті для Electromagnetic Biology & Medicine Journal він описав вплив радіочастотного випромінювання низької інтенсивності від бездротових пристроїв на щурів на основі дослідів, проведених в Україні, Фінляндії та США.

Читайте також: Пари без спільних фото в Facebook розлучаються частіше - учені

Автор стверджує, що використання мобільного телефону протягом чотирьох років принаймні одну годину на день збільшує ризик захворювання деякими рідкісними пухлинами головного мозку в три-п'ять разів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Втім, Сара Вільямс з Британського центру дослідження раку вважає такий ризик малоймовірним.

"За останні два десятиліття британці стали набагато більше використовувати мобільні телефони, але ми не спостерігали аналогічного збільшення виникнення пухлин головного мозку", – зауважує вона.