Купивши нову машину, власник зазвичай вважає, що ця дружба триватиме на століття. Але лише деякі моделі авто водії вирішуються довго не продавати.

Іноді такі машини переходять з покоління в покоління як сімейна реліквія. Аналітики компанії iSeeCars вирішили розібратися, які моделі залишаються навічно у своїх власників.

Експерти вивчили близько 16 мільйонів угод із продажу автомобілів і виявилося, що найдовше автомобілісти їздять на машинах марки Toyota. В топі виявилося чотири представники компанії.

10. Audi TT

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Середній термін володіння - 8,8 року

Зовнішність Audi TT, як і багатьох спорткарів, досить довго не виходить з моди. Авто вже давно набула статусу культового за свою надійність і технічні характеристики. ТТ досі важко не помітити в потоці авто, а власники вважають, що з продажем "поспішати не треба".

9. Toyota 4Runner

Середній термін володіння - 8,8 року

Позашляховик Toyota 4Runner зарекомендував себе, як надійний і невибагливий автомобіль. Ходова частина машини здатна послужити далеко не один рік, не дивлячись на те, що рамні позашляховики часто експлуатують у важких польових умовах. Власники впевнені, що розлучатися з авто після пари років дружби немає ніякого сенсу.

8. Toyota Avalon

Середній термін володіння - 8,8 року

Avalon - єдиний 4-дверний седан в списку. Пояснити феномен закоханості власників в цю модель експерти не змогли. Вони вважають, що в США, Канаді і на Близькому Сході Avalon в цих регіонах взяв на себе всю повноту ноші флагманського седана.

7. Chevrolet Corvette

Середній термін володіння - 8,8 року

Chevrolet Corvette, як і коньяк, з роками стає все краще. Але якщо тільки не встигне поржавіти. Наприклад, модель 50-60-х років випуску майже не можливо знайти в каталогах б / у авто. Їх можна зустріти тільки на торгах елітних аукціонних будинків у вигляді рідкісних лотів. Зовнішність моделі різних років випуску ніхто не наважиться назвати застарілою.

6. Toyota Sequoia

Середній термін володіння - 8,9 року

Toyota Sequoia потрапив до рейтингу все через ту ж надійність та довговічності. Позашляховик дав своїм власникам відчуття комфорту, презентабельності і безпеки. У США авто користується величезною популярністю.

5. Ford Explorer

Середній термін володіння - 8,9 року

Ford Explorer - вибір не тільки багатьох американців, але і багаторічний улюбленець місцевих поліцейських. Вона стала для копів рідною і близькою машиною. А все через повного приводу і високою пристосованості до позаштатних ситуацій. Полюбився позашляховик і через величезного вибору потужних двигунів. Якщо хтось вирішить змінити Explorer, то лише на модель нового покоління.

4. Mercedes-Benz SLK

Середній термін володіння - 9 років

Родстери завжди будуть виглядати дуже зухвало в самому позитивному сенсі цього слова на тлі інших авто. Mercedes-Benz нагородив SLK неповторним шармом і з часом його дизайн зовсім не застарів. Формально модель вибула з лав в 2016 році, а на зміну їй прийшов SLС. Але власники готові неохоче попрощатися з родстером лише після довгих років роздумів.

3. Ford Expedition

Середній термін володіння - 9 років

Ford Expedition міцно зміцнився на почесних місцях у всіляких рейтингах. У США його назвали найвигіднішим і якісним серед великих позашляховиків. Крім того, автомобіль номінували на звання "Автомобіль року в Північній Америці", він посів друге місце в рейтингу найбільш надійних повнорозмірних SUV. Це далеко не повний список заслуг авто.

2. Porsche Boxster

Середній термін володіння - 9,9 року

Компанія Porsche, до того як продала душу за комерційну рентабельність і креслення Cayenne, славилася першокласними спорткарами. Про них, напевно, мріяв кожен водій.

Родстери Porsche стали особливим фетишем автомобілістів і цей статус вони не втрачають протягом багатьох років. У Німеччині в 2008 році машину визнали найнадійнішим з легковиків. Притому, відразу в двох вікових номінаціях - від 4 до 5 і від 8 до 9 років.

1. Toyota Land Cruiser

Середній термін володіння - 10,6 року

Land Cruiser випускається найдовше за інші автомобілі марки Toyota. Вперше модель зійшла з конвеєра в далекому 1951 році. Японський позашляховик одразу завоював серця водіїв і любов ця зберігається і по сьогодні. Власники відмовляються прощатися з ним навіть після 10 років.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, експерти визначили, яким авто віддає перевагу сучасна молодь.