Перетворити вікна на прозорі сонячні панелі дозволяє новий матеріал.

З вуглецевого матеріалу, водню, азоту і кисню створюється спеціальне рідке покриття, що наноситься на скло. Після низькотемпературного охолодження утворюється тонка прозора плівка.

В результаті електрика виробляється прямо на поверхні скла. Далі по проводах тонше людського волосся вона підводиться до віконної рами і вже звідти, через звичайну проводку передається в загальну енергомережу будинку.

"Звичайні сонячні панелі по своїй природі непрозорі і, таким чином, через них неможливо бачити. А SolarWindow розробляється для підтримки архітектурної краси та прозорості вікна при генерації електроенергії", - сказав генеральний директор SolarWindow Джон Конклін. Передбачається, що новою розробкою зацікавляться в першу чергу власники хмарочосів.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", японські фермери почнуть заробляти на сонячній енергії.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще