Американський виробник сільгосптехніки John Deere придбав каліфорнійський стартап за 300 мільйонів доларів, який складається з системи обприскування бур'янів на основі машинного інтелекту, а також роботів для прополки і для аналітики врожаїв.

"Ми хотіли зрозуміти, чи збігаються наші стратегії", - повідомив директор інформаційного управління John Deere Джон Мей.

Каліфорнійський стартап Blue River Technology виробляє обладнання для обприскування бур'янів, в якому прилади обладнані системою комп'ютерного зору, що визначає найбільші скупчення бур'янів і обприскуючи саме ці місця, заощаджуючи при цьому гроші.

Трактори, оснащені технологією стартапу можуть відрізнити одну рослину від іншої, обприскуючи місця, які це портребують. При цьому витрата самих речовин при обприскуванні скорочується в порівнянні з традиційними методами.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що вікна почнуть виробляти електроенергію.