Багатьом молодим людям здається, що після 60 років пенсіонерам потрібно сидіти вдома і нікому не заважати. Але столичні бабусі вдома не сидять.

У Києві з самого ранку бабусь можна побачити всюди – вони бадьоро забігають в метро, ​​вистрибують на підніжки тролейбусів, примруживши очі, визирають здалеку трамвай. У багатьох з них в руках візки і картаті сумки. На головах берети і хустки.

Журналісти видання "В городе" з'ясували, куди їздять вранці київські бабусі, і чому їх багато саме в годину пік. Виявляється, багато жінок поважного віку поспішають на роботу.

"Не розживешся на нашу пенсію, ось і буду працювати, поки ноги ходять. Та й вдома сидіти нудно", - розповіла виданню літня киянка Тамара Іванівна.

З тридцяти опитаних журналістами пенсіонерок двадцять їхали саме на роботу. "Дві дами з візками здавали зібрані пляшки. Три йшли до лікаря і на процедури, одна прямувала в Пенсійний фонд, інша в ЖЕК, а ще одна вийшла купити тортик, адже у її п'ятирічної онуки - день народження", - пише видання.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

"Здам пляшки, а потім на базарчик, за картоплею", - прокоментувала свій ранковий "моціон" одна з київських бабусь.

Засмучує той факт, що наші пенсіонери не можуть дозволити собі заслужений відпочинок десь на Мальті чи подорожувати світом, як це роблять закордонні громадяни поважного віку.

Та, незважаючи на маленьку пенсію й часті візити до лікаря, наші бабусі та дідусі бадьорі, працьовиті і життєрадісні. А що їм залишається?..

В Україні прийняли Пенсійну реформу, на яку чекали всі літні українці. Згідно з реформою, тепер пенсії повинні підвищити, а пенсійний вік обіцяли залишити таким самим. Втім, як завжди, є кілька великих "АЛЕ".

Раніше портал "Знай.ua" розповідав, які зміни принесла Пенсійна реформа.