Північно-Кавказький військовий суд в Ростові-на-Дону не буде порушувати карну справу з приводу тортур над українським режисером Олегом Сенцовим.

Як передає Gazeta.ua, суддя заявив, що жоден з опитаних співробітників ФСБ не зізнався у побитті режисера.

Незважаючи на це в постанові суду сказано, що силовик Тішин застосував насильство над Сенцовим, але це не виходить за рамки повноважень.

У цинічній формі "правоохоронці" заявили, що режисер сам міг нанести собі ушкодження під час "задоволення сексуальних потреб".

На думку суду, слідчі нібито знайшли "в ході обшуку предмети садомазохістської спрямованості".

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Знайшли один батіг, і то, ймовірно, він був потрібен Сенцовому для зйомок. Але саме так слідчі пояснили травми на спині Сенцова", - говорив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

Читайте також: Російські правозахисники визнали Сенцова і Кольченка політв'язнями

Сенцов спростував такі звинувачення і назвав постанови суду "найбрехливішим документом, який колись зачитували в залі суду".

Нагадаємо, 6 серпня Сенцов виступив у суді. Він розповів, як його били і катували ногами, кийками. Він уточнив, що його душили пакетами за відмову визнати свою провину.