Каліфорнійскі вчені із Сан-Дієго знайшли спосіб злому бортової електроніки автомобілів. Вони навчилися управляти певними функціями автомобілів через відправку SMS-повідомлень.

Про це пише Wired.

"Дистанційно керувати машиною можна через особливий датчик, підключений до діагностичного порту автомобіля. Такі пристрої використовуються, наприклад, транспортними і страховими компаніями для отримання інформації про місцезнаходження, швидкості руху і паливної економічності автомобілів", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Астронавти вперше скуштували вирощені в космосі овочі (відео)

Учені вигадали спосіб відправки особливих текстових повідомлень на цей датчик, які можуть вплинути на роботу деяких систем як легкових, так і вантажних транспортних засобів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Вони, наприклад, активували роботу склоочисників, змусити спрацювати гальма та повністю відключити їх. Спосіб можна поширити також на дверні замки, рульове управління і коробку передач.

Демонстрацію можливостей з дистанційного керування автомобілями експерти провели на Chevrolet Corvette попереднього покоління.