Кожна господиня, що поважає себе, щодня стикається з пранням. Щоб зберегти свою пральну машинку і улюблені речі, а також для збереження нервів та заощадження грошей, необхідно дотримуватися певних правил. З ними ми настійно рекомендуємо вам ознайомитися.

1.Ваш пральна машинка потребує чищення

Це потрібно не тільки для того, щоб продовжити їй життя, але і для того, щоб уникнути неприємного запаху і розмноження бактерій. Завжди після ї роботи залишайте дверцята пральки відкритими, а ємність, куди ви зазвичай засинаєте порошок, потрібно обов'язково мити.

Звичайно, зараз у багатьох машинках встановлена ​​спеціальна функція для очищення барабана, але якщо вам випала доля очищати його вручну, то варто знати одну маленьку хитрість. Намагайтеся хоча б раз на рік запускати машинку абсолютно порожньою, обов'язково на режимі з найгарячішою температурою води, додавши при цьому в відсік для порошку приблизно половину літра звичайного оцту.



2. Не потрібно завантажувати машинку величезною кількістю речей

Звичайно, при придбанні машинки ви намагаєтеся купити таку, щоб можна було відразу випрати 5 кг ваших речей за раз. Але побережіть її хоча б перший час, тому що барабан може просто не витримати такого навантаження, щоб там не писали про її комплектацію.

3.Перестаньте додавати кондиціонер при пранні рушників! Він просто не потрібен

Додаючи кондиціонер при пранні рушників, вони втрачають свою здатність вбирати вологу належним чином.



4. Привчіть себе прати шкарпетки окремо від інших речей

Придбайте собі спеціальну сіточку, яка дозволить уникнути втрати шкарпеток. Це просто лайфхак - спробуйте і ви станете робити лише так.



5.Подушки і ковдри потрібно прати по два рази

Після прання з порошком, "проженіть" постільну білизну повторно просто у звичайній воді. Це допоможе позбутися від нав'язливого запаху порошку і зайвий раз вимити порошок, що залишився, який може викликати свербіж і алергію.



6.Купальники прати лише вручну

Еластан, з якого роблять купальники, і всі інші схожі за складом тканини мають властивість розтягуватися після прання в пральній машині. Рекомендується прати подібні речі вручну і обов'язково в прохолодній воді.

7.Забудьте про хлорку

Зараз на полицях магазинів стільки усіляких порошків і засобів для виведення плям на будь-який гаманець. Сучасна хімія дозволяє видалити абсолютно будь-яку пляму.

8.Перед пранням обов'язково розстібайте кнопки і гудзики

Якщо ви, звичайно, не хочете їх пришивати знову, адже в процесі машинного прання вони можуть з легкістю відірватися.

9.Всі блискавки на одязі повинні бути застебнуті

По-перше, замки можуть з легкістю пошкодити інші речі, а по-друге прання з розкритими замками сприяє тому, що блискавки псуються і замки при застібанні починають розходитися!

10. Більше порошку не означає краще

Не потрібно сипати надто багато порошку, інакше ви прирікаєте себе на зайву витрату води, тому що засоби для чищення не виполоскаються повністю, а на одязі залишаться розводи, і вам доведеться прати все повторно ...



11.Не тріть речі з особливою ретельністю

Відпираючи з такою люттю набридливу пляма, ви просто ризикуєте пошкодити тканину і зіпсувати річ остаточно. В крайньому випадку, коли використовуєте засіб для виведення плям, легенько потріть пляму, не більше!

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще



12.Не лінуйтеся сортувати білизну

І це стосується не тільки сортування білизни за кольором. Звертайте увагу на тканини! Це повинна знати і запам'ятати кожна господиня!



Раніше інформаційний портал "Знай.ua" розповідав про домашні лайфхаки, які допоможуть попрасувати без праски та випрати без порошку.