Інженери розробили унікальні "живі" шпалери, які можуть міняти зображення, залежно від побажань господаря. Раніше подібні технології використовувалися хіба що в зовнішній рекламі та електронних книгах, але тепер вони доступні як інтер'єрне рішення, або навіть матеріал для виробництва одягу. Як повідомляє Портал спецтехніки України, розробником інтерактивних шпалер стала японська компанія "Dai Nippon Printing Co." (DNP).

На виставці CES розробник "живих шпалер" показав публіці стіну, виконану у вигляді квадратів. Поруч з нею стояв манекен у сукні з того ж матеріалу. І те, і інше постійно змінювало свій вигляд, чергуючи різні колірні комбінації. Ще в 2015 році американська фірма "E Ink Corporation, відома своїми монохромними дисплеями на основі електронного паперу (застосовується в електронних книгах і інших пристроях) винайшла кольорові декоративні панелі, які здатні змінювати свій колір.

Удосконаливши і адаптувавши цю систему, DNP створила справжні інтерактивні шпалери, які можна використовувати для внутрішнього дизайну. Але, що дивно, ефект переходу одного кольору в інший був дуже м'яким і не стомлював очі. До того ж такі шпалери, які працюють на електриці, для свого функціонування вимагають вкрай мало енергії. Приміром, плаття, виконане з цього матеріалу, може змінювати свій колір безперервно протягом 3-х діб, використовуючи при цьому тільки одну "пальчикову батарейку" AA.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як гоняти голубів потайки від оточуючих