Студент із британського Університету Лестера визначив, що людина мислить з тією ж швидкістю, що і говорить, і підрахував кількість енергії, яка необхідна для процесу мислення.

Ґрунтуючись на отриманих даних, молодий дослідник встановив, що 3 години 7 хвилин і 30 секунд мислення будуть коштувати 1 пенні, тобто 1,5 цента. Про це йдеться в статті, опублікованій в Journal of Interdisciplinary Science Topics, короткий зміст якої наводить видання N+1.

Читайте також: Київський екстремал здійснив рекордно низький стрибок з парашутом (відео)

Вважається, що мозок споживає близько 20% всієї витраченої людським організмом енергії. Студент Озаренкго Ввуігбе взяв за основу своїх розрахунків, що в цілому організм споживає 100 Вт енергії за годину. Це означає, що мозок споживає приблизно 20 Ват за годину.

Далі Ввуігбе зробив розрахунок. У Великобританії вартість кіловат-години становить 16 пенсів. Звідси випливає, що якщо 20 Ват на годину це 1/50 кіловат-години, а за один пенні ми можемо купити 1/16 кіловат-години, то (1/16)/(1/50) дасть нам 3,125 години мислення за один пенні.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Ідеї виміряти вартість думки посприяла англійська приказка "a penny for one's thoughts" - один пенні за чиїсь думки. Вона використовується, коли хтось бачить іншу людину, яка глибоко замислилася і їй цікаво, про що вона так старанно думає.

Як зазначає видання, оцінки енергетичних витрат людини за добу дуже різняться. Вони залежать від статі, способу життя та маси тіла. Для чоловіків вони становлять від 2000 до 3000 кілокалорій. Для жінок - від 1600 до 2400. Отже, споживання енергії людиною перебуває в діапазоні від 78 до 145 Ват на годину.

Студент зазначає, що його обчислення недосконалі. Проте один з університетських викладачів вважає, що хоч це дослідження і курйозне, така робота дає студентам цінний досвід, який допомагає перенести абстрактні теоретичні ідеї та практичний контекст.