Більшість людей не знають коли вони помруть. І з цієї причини всі вони проводять останні години свого життя зовсім не так, як їм того хотілося б. Однак, новий алгоритм, розроблений вченими зі Стенфордського університету, дозволяє з високою часткою точності передбачити дату смерті пацієнта. Такі висновки штучний інтелект навчився робити після аналізу двох мільйонів історій хвороб. Розробники стверджують, що подібна система може діяти лише як допоміжний інструмент для підказок лікаря. Як повідомляє портал спецтехніки України, програма допоможе зробити останні години життя людини максимально комфортними.

Знаючи, коли кохана людина піде з життя, родичі можуть встигнути сказати слова кохання, або залагодити питання, наприклад, спадщини або піклування. Втім, поки це абсолютно експериментальна система, адже, навчивши штучний інтелект передбачати час смерті пацієнта, вчені ще не розуміють алгоритм, на основі якого нейронна мережа робить свої висновки і прогнози.

Але, на думку вчених, її використання в майбутньому може допомогти людині прожити свої останні години саме так, як вона хоче. Наприклад, відомо, що більшість пацієнтів хотіли б вмирати не в лікарняній палаті, а в стінах свого будинку. Між тим, ми до останнього сподіваємося, що будемо жити, і в підсумку, левова частка людей зустрічають свою смерть зовсім не так, як хотіли б. Даний алгоритм, як кажуть дослідники, спрямований не просто на передбачення дати смерті кого б то не було протягом наступних 12 місяців, а повинен використовуватися для винесення рекомендацій паліативної допомоги.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про нейромережу, яка почала проектувати одяг

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще