Компанія SpaceX запустила ракету з супутником NASA, який буде шукати екзопланети. Тобто нові світи, придатні для життя.

Протягом двох років прилад буде сканувати більше 200 тисяч зірок, поряд з якими можуть розташовуватися абсолютно нові космічні системи. Отримані дані він буде передавати раз в 13 днів.

Falcon 9 успішно впорався зі своїм завданням. Тепер спеціально створений апарат для пошуку нових світів, придатних для життя і знаходяться за межами нашої сонячної системи вирушить на їх пошуки.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа" Маск переніс запуск ракети Falcon 9. Американська космічна компанія SpaceX перенесла запуск ракети Falcon 9 з космічним телескопом TESS з космодрому у Флориді на середу, 18 квітня. Якщо запуск і висновок пройдуть успішно, телескоп протягом найближчих двох років має вивчити близько 85% всього неба на предмет пошуку екзопланет.

Камера TESS виміряти яскравість заздалегідь відібраних 200 тисяч зірок і збирати світло від кожної з них протягом двох секунд. Дослідивши понад 200 тисяч зірок в околицях Сонця, телескоп зможе каталогізувати понад 1500 нових кандидатів в екзопланети, реальне існування яких можна довести іншими методами. Цілком можливо, ця ракета дасть можливість знайти інший будинок в космосі.

Нагадаємо, що група дослідників з Вашингтонського університету під керівництвом Томаса Куїнна з'ясувала, чому в тісних подвійних зоряних системах рідко виявляються планети, - пише Укрінформ.