Під час поїздки в автобусі 114 за маршрутом вул. Милославська - Залізничний вокзал "Центральний" пасажири намагались купити квитки на проїзд. Втім водій відмовився продавати талони, бо був впевнений контролю не буде. Кондуктор в салоні був відсутній. Після декількох зупинок до транспорту зайшов контролер, який почав перевіряти безбілетників та вимагав оплатити штраф. Така підстава від водія обурила киян. Вони влаштували справжні розбірки та вигнали контролера.

В групі "Транспорт Києва" в Facebook з'явились коментарі, про схожі ситуації за тим же маршрутом. Відтак користувачі мережі запідозрили водіїв та контролерів у спланованій схемі обману. Нібито контролери точно знали, що у пасажирів немає квитків. Також в коментарях до посту десяток людей поділилися схожими інцидентами в громадському транспорті.
Одна з підписників, під ніком Жерек Райнер прокоментувала. " У 29 автобусі періодично стикаюсь з такою ситуацією. Кондуктори на маршруті відсутні. Але якщо у водія немає талона то як оплатити проїзд? Машини їздять з періодичністю 20-40 хвилин. Що ж тоді виходити з транспорту та чекати інший, але це не вихід". Втім не обійшлося і без коментарів, в яких зазначено. "Завжди можна знайти спосіб оплатити за проїзд".
На кожній зупинці можна побачити оголошення про те, що обов'язок пасажира придбати талон. Їх можна купити у водія, кондуктора громадського транспорту та на зупинках. Інакше, вас оштрафують контролери, які чатують на одній із зупинок. Як раніше повідомляв "Знай.ua" Здорожчання проїзду: для киян та гостей столиці встановили різні тарифи.