У четвер, 12 липня, в Києві учасники мітингу штурмували будівлю міської ради, тим самим протестуючи проти підвищення вартості проїзду в громадському транспорті.

На своїй сторінці в Facebook учасник акції Олександр Аронець публікує відеоролик, на якому натовп намагається прорватися крізь живий щит із правоохоронців.

На записі можемо почути, як один з розгніваних протестуючих кричить на страж порядку, сипле лайкою і вимагає показати їх ідентифікаційні номери на касках.

Пленарне засідання Київської ради планували на 10:00 12 липня. Якраз до цього часу на мітинг проти подорожчання проїзду під будівлею КМДА і міськради почали збиратися учасники протесту. До слова, подорожчання проїзду, якщо його таки приймуть, торкнеться не тільки комунального транспорту: слідом за ним ціни підвищать і приватні перевізники: киянам доведеться платити 8 гривень вже з 15 липня.

Здорожчання проїзду у метро з 15 липня

Нагадаємо, с середини літа вартість разової поїздки у метро складе 8 гривень. Для пасажирів, які регулярно користуються послугами метрополітену передбачені знижки. За умови поповнення безконтактної картки одним платежем від 350 гривень, проїзд коштуватиме 6,5 грн.

У касах метрополітену можна обміняти за раз тільки один жетон. Якщо потрібно більше, доведеться звертатися у спеціальні сервісні центри. Вони знаходяться на станціях метро "Майдан Незалежності", "Дорогожичі", "Політехнічний інститут" і у вестибюлі №2 ст. м. "Дарниця". Так, вже за декілька днів киянам доведеться платити не 5, а 8 гривень за одну поїздку.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що стало відомо, що міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розгляне пропозицію проектування громадських туалетів для пасажирів на станціях метрополітену або біля входу до метро.

Відомо, що про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

"Питання наявності на станціях метрополітену туалетних кімнат, доступних для звичайних людей, не нове і періодично піднімається громадянами. Наскільки мені відомо, в Києві навіть створювали таку петицію, яку підтримало багато киян. Тобто запит у суспільства є", – заявив Парцхаладзе.