Одна з цілей поїздки Джані Інфантіно в Катар - обговорення питання щодо компенсації європейським клубам, яку ФІФА повинна буде виплатити за те, що під час мундіалю урвуться в середині сезону національні чемпіонати, повідомляють Факти з посиланням на іспанське видання AS. Загальна сума компенсації може скласти 1 мільярд євро.
Раніше асоціація європейських клубів (ECA) запропонувала організаторам чемпіонату світу провести турнір з 5 травня по 4 червня 2022 року, однак пропозиція була відхилена Катаром з релігійних міркувань. В цьому випадку мундіаль мав би відбутися в розпал мусульманського свята Рамадан.

Читайте також: 17-річний син легенди голандського футболу дебютував у Лізі Європи

У липні турнір не буде проводитися через занадто високу температуру. В результаті було вирішено провести ЧС-2022 з 21 листопада по 18 грудня. Ці терміни зустріли схвалення з боку УЄФА, але не ECA, що нараховує в свої лавах 213 клубів. Крім того, УЄФА підтримала ФІФА в реченні переглянути терміни проведення національних першостей в сезоні-2022/23, однак цьому чинила опір Асоціація європейських професіональних футбольних ліг, представники якої вважають, що це завдасть серйозної шкоди турнірів.

Нагадаємо, портал Знай.ua повідомляв, що арбітр матчу Ліги Європи не побачив чистий гол Аякса.