В Англії відбувся просто фантастичний матч між Манчестер Сіті та Монако в рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. По ходу поєдинку господарі поступалися - 2:3, однак зуміли знайти в собі сили вирвати вольову перемогу з рахунком 5:3.

Судячи зі сторони, обидві команди діяли у стилі каталонської Барселони. Монако використовувало високий, щільний пресинг. А англійці старалися дорожити м'ячем, не вибивати аби куди. У випадку з Манчестер Сіті це й не дивно, адже очолює команду колишній керманич каталонського гранда Пеп Гвардіола. А от наставник Монако Леонарду Жардім, очевидно, добре вивчив манеру гри Барселони. Французи не лише використовували високий пресинг, але й активно задіювали фланги. Крайні захисники сміливо йшли в атаку, іноді навіть потрапляючи в положення поза грою.

Тактика Манчестер Сіті майже за будь-яких ситуацій дорожити м'ячем не зовсім себе виправдала. Можливо, якби у воротах грав Клаудіо Браво, який добре знає вимоги Гвардіоли ще по спільній роботі в Барсі, було би менше проблем. Однак цей голкіпер травмувався, а резервний страж воріт Віллі Кабальєро не завжди грав вправно. В моменті, коли гості зробили рахунок 1:1, саме помилка Кабальєро призвела до того, що французи перехопили м'яч, швидко переадресували його в штрафний майданчик, а Фалькао в ефектному стрибку головою поцілив у ворота.

Однак голкіпер Ман Сіті виправився, коли взяв пенальті від Фалькао, і в кінцівці, коли феноменально відбив м'яч ногою після удару майже впритул від того ж таки колумбійця.

Хочеться похвалити обидві команди, які подарували справжнє свято футболу, красиві голи, особливо, другий від Фалькао, який залишив у дурнях захисника і майстерно перекинув голкіпера. Але окремо хочеться відзначити й Манчестер Сіті, який не зламався після того, як рахунок став 2:3, а зумів переломити хід подій і вирвати перемогу з перевагою в два голи. Також на компліменти заслуговує аргентинський форвард англійців Серхіо Агуеро, який оформив дубль і віддав голеву передачу.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Звичайно, рахунок цьому матчу більше нагадує хокейний, але дуже хочеться, аби таких зустрічей було побільше. Сподіваємося, і повторний матч у Франції подарує море позитивних емоцій.

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua публікував відео голів та огляд матчу Манчестер Сіті - Монако (5:3).