В Англії відбувся просто фантастичний матч між Манчестер Сіті та Монако в рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. По ходу поєдинку господарі поступалися - 2:3, однак зуміли знайти в собі сили вирвати вольову перемогу з рахунком 5:3.

Судячи зі сторони, обидві команди діяли у стилі каталонської Барселони. Монако використовувало високий, щільний пресинг. А англійці старалися дорожити м'ячем, не вибивати аби куди. У випадку з Манчестер Сіті це й не дивно, адже очолює команду колишній керманич каталонського гранда Пеп Гвардіола. А от наставник Монако Леонарду Жардім, очевидно, добре вивчив манеру гри Барселони. Французи не лише використовували високий пресинг, але й активно задіювали фланги. Крайні захисники сміливо йшли в атаку, іноді навіть потрапляючи в положення поза грою.

Тактика Манчестер Сіті майже за будь-яких ситуацій дорожити м'ячем не зовсім себе виправдала. Можливо, якби у воротах грав Клаудіо Браво, який добре знає вимоги Гвардіоли ще по спільній роботі в Барсі, було би менше проблем. Однак цей голкіпер травмувався, а резервний страж воріт Віллі Кабальєро не завжди грав вправно. В моменті, коли гості зробили рахунок 1:1, саме помилка Кабальєро призвела до того, що французи перехопили м'яч, швидко переадресували його в штрафний майданчик, а Фалькао в ефектному стрибку головою поцілив у ворота.

Однак голкіпер Ман Сіті виправився, коли взяв пенальті від Фалькао, і в кінцівці, коли феноменально відбив м'яч ногою після удару майже впритул від того ж таки колумбійця.

Хочеться похвалити обидві команди, які подарували справжнє свято футболу, красиві голи, особливо, другий від Фалькао, який залишив у дурнях захисника і майстерно перекинув голкіпера. Але окремо хочеться відзначити й Манчестер Сіті, який не зламався після того, як рахунок став 2:3, а зумів переломити хід подій і вирвати перемогу з перевагою в два голи. Також на компліменти заслуговує аргентинський форвард англійців Серхіо Агуеро, який оформив дубль і віддав голеву передачу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Звичайно, рахунок цьому матчу більше нагадує хокейний, але дуже хочеться, аби таких зустрічей було побільше. Сподіваємося, і повторний матч у Франції подарує море позитивних емоцій.

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua публікував відео голів та огляд матчу Манчестер Сіті - Монако (5:3).