Можна робити хорошу музику. А можна додати в неї трохи видовищних технологій. Група Space Cakes спільно з проектом aDDDlab так і вчинила. Дві команди підготували музичне електро-шоу. Грали не тільки на електрогітарах, але й на трансформаторі Тесла.

Дмитро Бірюков та Стас Джеріхов з aDDDlab давно їздять по Україні та іншим країнам з лекціями і шоу, де демонструють круті фізичні ефекти, зокрема - з котушками Тесла.

Підготувати справжнє живе музичний виступ з котушками Тесла команда хотіла давно. І коли вони познайомилися з музичною групою Space Cakes, то відразу знайшли спільну мову.

Читайте також: Вийшов новий сингл "Pianoбой" під назвою "Кохання"

Виступ підготували буквально за тиждень, а складався він з декількох треків. Вийшло поєднання голосу, барабанів, клавішних, бас- і електрогітар зі звуком справжніх блискавок. З MIDI-клавіатури сигнал надходили на котушку, де за рахунок варіації потужності і частоти розряду можна зіграти будь-яку ноту.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Звук створюють розряди надмірної напруги, які з'являються на торі за рахунок трансформації напруги. У результаті електрозвук, який ви чуєте - це звук справжньої блискавки в міні-масштабі", - розповідає Дмитро.

На цьому команди не зупиняться. Наступний крок - спільна робота над трек-листом з 8-10 пісень, де будуть використовуватися мінімум дві котушки, а також збільшать їх розмір.