Починаючи з листопада місяця цього року американські військові інструктори почнуть тренувати підрозділи української армії.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

Відзначається, що Міністерство оборони США готове направити кілька десятків армійських тренерів, які займуться підготовкою шести батальйонів Збройних Сил України. Зокрема, п'яти стандартних і одного - спецназу.

Ці військові інструктори США, на відміну від своїх попередників, які займалися підготовкою Національної гвардії, будуть навчати бійців регулярної армії.

Читайте також: США надали Україні радіопередавачі для трансляцій на окупованом Донбасі

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пентагон модифікує станції контрбатарейної боротьби AN / TPQ-36 для України. Після цього ВСУ зможуть їх використати для наведення на ціль, при можливих ударах української армії у відповідь по території Росії.

Разом з комплексами прибудуть інструктори збройних сил США. Вони навчать українських військовослужбовців роботі з контрбатарейними системами. Їх українська армія отримає в листопаді.