Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка затверджує ліцензійні умови провадження туроператорської діяльності.

Як розповів голова відділу розвитку туризму Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Іван Ліптуга, розробкою документу займався саме його підрозділ, передає Укрінформ.

"Здобувач ліцензії може подати заяву про отримання ліцензії за формою, визначеною новими ліцензійними умовами разом з документами, що до неї додаються, або особисто, або по пошті, а також в електронному вигляді за допомогою телекомунікаційних засобів зв'язку. Останній спосіб буде введений після затвердження відповідних актів КМУ", - повідомив чиновник.

Читайте також: Крах А321: російські туроператори втратили понад $23 млн

Серед нових документів, які тепер потрібно подавати, відомості про місця здійснення туроператорської діяльності та копії документів, що підтверджують кваліфікаційний рівень та стаж роботи керівника.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Відтепер усі документи, які подаватимуться до органу ліцензування, має засвідчувати керівник підприємства, що хоче отримати дозвіл, тоді як раніше частину документів можна було завірити нотаріально.

Окрім того дещо змінилися вимоги до організації здійснення туроператорської діяльності.