Компанія зі Сан-Франциско презентувала новий невеликий літак. Для його покупки зовсім не обов'язково бути мільярдером.

Про це повідомляє Popular Science.

Сучасні літаки, як правило, коштують великих грошей і дозволити їх собі можуть не багато. Приміром, військовий F-35 коштує приблизно 100 мільйонів доларів за штуку. Новий цивільний Learjets можна придбати за 20 мільйонів доларів, а підтриманий - за 2,5 мільйонів доларів.

Але компанія Cobalt планує зробити революцію в цьому середовищі. Для цього вона створила новий приватний літак. Він отримав назву Co50 Valkyrie. Придбати літальний апарат можна буде всього за 610 тисяч доларів.

Cobalt розробляла свій перший літак протягом десятиліття. У підсумку у авіабудівників вийшов стильний мініатюрний літальний апарат. Він може вмістити на борту до п'яти пасажирів та їх багаж.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Новий Ан-178: перші 100 годин у повітрі

Максимальна швидкість Co50 Valkyrie становить 482 км/ч. З пілотом і одним пасажиром на борту літак може пролетіти на одній заправці 2590 км. Відстань зменшується зі збільшенням пасажирів у кабіні. Але навіть при повному навантаженні Co50 Valkyrie може подолати дистанцію в 840 км.

Довжина і ширина Cobalt Co50 Valkyrie становить 9,1 м, а висота - 3 метри.

Офіційний старт продажів літака намічений на середину 2017 року. Попередня ціна на повітряне судно складе 699 тисяч доларів.