Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 8

Інгредієнти:

Для бази:
150 г печива 
75 г масла
Для ірисовою начинки:
75 г масла
75 г цукру 
1 х 397 г згущеного молока 
1 ч. л. екстракту ванілі
Для крему:
300 мл вершків
3 маленьких стиглих банана, нарізаних
50 г темного шоколаду

Приготування:

1. Викладаємо основу глибокого противеня товщиною 20 см папером для випічки.

2. Щоб зробити основу, кришимо печиво до дрібних крихт і плавим масло на повільному вогні. Змішуємо суміш. Викладаємо ложкою в основу противеня. Поміщаємо в холодильник на 15 хвилин.

3. Щоб зробити начинку, нагріваємо масло і цукор в маленькій антипригарній каструлі і перемішуємо на повільному вогні до тих пір, поки вони не комбінуються. Доводимо згущене молоко до кипіння, помішуючи, протягом 2-3 хвилин - не переварюйте, він стане зернистим і схожим на вигадку. Додаємо ваніль і в деко. Тримаємо в холодильнику не менше 1 години.

4. Вершки збиваємо в мисці до появи м'яких піків.

5. Викладаємо скибочки банана поверх іриски. Зливаємо або наливаємо вершки зверху. Залишаємо в холодильник на годину.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт пряного гарячого сидру.