Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 8

Інгредієнти:

Для бази:
150 г печива
75 г масла
Для ірисовою начинки:
75 г масла
75 г цукру
1 х 397 г згущеного молока
1 ч. л. екстракту ванілі
Для крему:
300 мл вершків
3 маленьких стиглих банана, нарізаних
50 г темного шоколаду

Приготування:

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

1. Викладаємо основу глибокого противеня товщиною 20 см папером для випічки.

2. Щоб зробити основу, кришимо печиво до дрібних крихт і плавим масло на повільному вогні. Змішуємо суміш. Викладаємо ложкою в основу противеня. Поміщаємо в холодильник на 15 хвилин.

3. Щоб зробити начинку, нагріваємо масло і цукор в маленькій антипригарній каструлі і перемішуємо на повільному вогні до тих пір, поки вони не комбінуються. Доводимо згущене молоко до кипіння, помішуючи, протягом 2-3 хвилин - не переварюйте, він стане зернистим і схожим на вигадку. Додаємо ваніль і в деко. Тримаємо в холодильнику не менше 1 години.

4. Вершки збиваємо в мисці до появи м'яких піків.

5. Викладаємо скибочки банана поверх іриски. Зливаємо або наливаємо вершки зверху. Залишаємо в холодильник на годину.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт пряного гарячого сидру.