Час підготовки: 30 хвилин-1 годину
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 2

Інгредієнти:

Для тірамісу:
3 яйця 
3 ст. л. цукрової пудри
100 мл подвійних вершків, м'яко збиті
125 г маскарпоне
2 ст. л. кавового лікеру
6 готових паличок для тірамісу
150 мл свіжого кави
2 ч. л. какао-порошку
1 ст. л. тертого білого шоколаду
Для мигдальної крихти:
100 г цукру
100 г мигдалю

Приготування:

1. Для тірамісу поміщаємо яєчні жовтки і цукрову пудру у велику миску і збиваємо електричним міксером до однорідності. 

2. Додаємо м'яко збиті вершки, маскарпоне і кавовий лікер і добре перемішуємо.

3. В окремій мисці збиваємо яєчні білки до появи жорстких піків. Додаємо в суміш крему.

4. Змішуємо решту лікеру з охолодженою кавою в мілкій тарілці.

5. Занурюємо половину печива в кавову суміш. Кладемо на підставі великої тарілки, потім ложкою викладаємо вершкову суміш. Повторюємо те ж саме поки крем не закінчиться.

6. Посипаємо какао-порошком і тертим білим шоколадом і охолоджуємо протягом 30 хвилин, якщо дозволяє час.

7. Для мигдальної крихти поміщаємо цукор в сковорідку і плавимо на маленькому вогні, поки він не перетвориться в карамельний колір.

8. Додаємо мигдаль і перемішуємо. Наливаємо на лист для випічки, викладений папером для випічки, і залишаємо охолонути.

9. Після прикрашаємо вершину тірамісу. Подаємо.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт полунично-бананового морозива.